Συμβουλές για να προστατεύσεις το πρόσωπό σου από τον ήλιο!
Συμβουλές για να προστατεύσεις το πρόσωπό σου από τον ήλιο!


Πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Ο ήλιος αρχίζει και πάλι να γίνεται πιο ζεστός γεγονός που αν και μας αρέσει, εγκυμονεί νέους κινδύνους για το δέρμα μας καθώς ταράζουν τα νερά στον πλανήτη της ομορφιάς, καινούργια δεδομένα στον τομέα της φωτογήρανσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει κάποιες νέες επιστημονικές έρευνες που αλλάζουν όσα ξέραμε αναφορικά με την προστασία του προσώπου μας από τον ήλιο. Ο καθηγητής Τόμας Λάντεμαν που δραστηριοποιείται σε νοσοκομείο του Βερολίνου και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτης της Lancaster, αναφέρει:

“Αν και ασχολούμαι συστηματικά τα τελευταία 15 με 20 χρόνια με ζητήματα που αφορούν τη φωτογήρανση, μόλις τα τελευταία 5 ανακάλυψα πως οι ακτίνες UV δεν είναι οι μοναδικές που προκαλούν φθορές στην επιδερμίδα. Οι υπεριώδεις ακτίνες (ΙR) αποτελούν από μόνες τους ένα νέο κεφάλαιο έρευνας. Καταλαμβάνουν περισσότερο από το 50% της ηλιακής ακτινοβολίας και διαθέτοντας μεγαλύτερο εύρος από τις ακτίνες UVB και UVA, δημιουργούν τα εξής προβλήματα:

1. εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, επιταχύνοντας έτσι την απώλεια της σφριγηλότητας και τη φωτογήρανση.
2. διευκολύνουν την εμφάνιση ελεύθερων ριζών που φθείρουν το DNA και κάποιες από τις ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων. 
3. δημιουργούν ελεύθερες ρίζες

Η βλάβη που προκαλείται στο δέρμα βασίζεται ξεκάθαρα στο χρονικό διάστημα έκθεσής μας στον ήλιο και στην ένταση της ακτινοβολίας ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Προσοχή όμως! Και στην περίπτωση που δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία στην παραλία και βρισκόμαστε μέσα στην πόλη, είναι εξίσου σημαντικό πλέον να προστατευόμαστε όχι μόνο από τις ακτίνες UV αλλά και από τις υπεριώδεις ακόμα και μέσω της ενυδατικής κρέμας.”

Πλέον λοιπόν, πρέπει να κοιτάμε ακόμα πιο προσεχτικά τις ετικέτες όχι μόνο των αντιηλικών αλλά και των υπόλοιπων κρεμών που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο. Αναγράφουν ότι στοχεύουν στην Υπέρυθρη ακτινοβολία εκτός πό την UVA και UVB; Τότε ναι, έχεις επιλέξει ότι πιο αποτελεσματικό συνολικά υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!