Αυτές οι 5 συνήθειες κάνουν τα μαλλιά σας να πέφτουν!
Αυτές οι 5 συνήθειες κάνουν τα μαλλιά σας να πέφτουν!


Μπορεί να είναι κάτι που κάνετε καθημερινά και δεν το έχετε καν συνειδητοποιήσει.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περνάτε τα δάχτυλα μέσα απ' τα μαλλιά σας και να συνειδητοποιείτε πως είναι υπερβολικά λεπτά, σπάνε ή ακόμα χειρότερα, πέφτουν. Είναι γνωστό πως η ντεκαπάζ ή τα προϊόντα styling με θερμότητα κάνουν τα μαλλιά αδύναμα, αλλά υπάρχουν και μερικές αρκετά απρόσμενες συνήθειες που μας κάνουν να χάνουμε μαλλιά. Αποφεύγοντας αυτές τις συνήθειες θα μπορέσετε να έχετε υγιή μαλλιά -που μένουν στο κεφάλι σας.

Πιάνετε πολύ σφιχτά τα μαλλιά σας

Μπορεί η αλογοουρά ή ο κότσος να σας βολέυουν, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών μακροπρόθεσμα. Η λύση; Μην σφίγγετε τόσο τις κοτσίδες ή τις πλεξίδες, έτσι ώστε να μην τραβάνε πολύ τις τρίχες απ' το κεφάλι σας.

Δραματικές αλλαγές στη διατροφή σας

Αν περνάτε μία περίοδο που έχετε αλλάξει εντελώς τη διατροφή σας, μπορεί τα μαλλιά σας να πέφτουν επειδή δεν παίρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες. Συζητήστε με τον γιατρό σας για το πώς μπορείτε να τις επαναφέρετε στη καθημερινή σας διατροφή.

Άγχος

Όταν το σώμα μας συνειδητοποιεί πως χρειαζόμαστε περισσότερο αίμα στην καρδιά, στους πνεύμονες ή στον εγκέφαλο, τότε δεν θα στείλει τόσες βιταμίνες μέσω του αίματος στο κρανίο και θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών. Ευτυχώς, όταν το άγχος ελεγχθεί, τα μαλλιά σας θα φυτρώσουν ξανά. Αν έχετε πρόβλημα με το άγχος σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε με έναν γιατρό.

Παίζετε με τα μαλλιά σας

Πολλές από εμάς παίζουμε με τα μαλλιά μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε πως αυτό τα κάνει αδύναμα. Αν πιστεύετε πως το να παίζετε ή ακόμη και να τραβάτε τα μαλλιά σας έχει γίνει μία σταθερή σας συνήθεια που δεν μπορείτε να ελέγξετε, μιλήστε με κάποιον αγαπημένο σας ή με έναν γιατρό.

Ξύνετε το κρανίο σας

Το να ξύνετε το κεφάλι σας μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά αν το κάνετε συνέχεια τότε μπορεί να αποφέρει απώλεια μαλλιών. Η πιτυρίδα είναι κάτι πολύ κοινό και μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και φαγούρα. Αγοράστε το κατάλληλο σαμπουάν για να αποφύγετε να τραυματίσετε τα ωοθυλάκια της τρίχας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!