Στο μικροσκόπιο των Αρχών νέο επικίνδυνο «παιχνίδι»
Στο μικροσκόπιο των Αρχών νέο επικίνδυνο «παιχνίδι»


Υπόψη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται το νέο θανατηφόρο «παιχνίδι» σε ψηφιακή πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου στο εξωτερικό έχει προκαλέσει μέχρι και απώλειες ανθρώπινων ζωών ανηλίκων.

Σε επικοινωνία του philenews με αρμόδια πηγή, μας αναφέρθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά στην Κύπρο, αλλά ούτε και καταγγελίες για απόπειρες σχετικά με το νέο trend, αλλά και για προηγούμενα αντίστοιχα θανατηφόρα παιχνίδια μεταξύ ανηλίκων. Ωστόσο η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επιφυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη δοκιμασία καλούνται οι χρήστες, να προκαλέσουν εγκεφαλική υποξία στον εαυτό τους, μέσα από πρακτικές ασφυξίας, με σκοπό να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια όταν επανέλθουν να ανεβάσουν το σχετικό βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε παρέμβαση της στον Active η ακαδημαϊκός Ελισάβετ Κιούρτη, εξήγησε πως δοκιμασίες σαν και αυτή φέρνουν επιπτώσεις στην υγεία ή και στην απώλεια της ζωής των παιδιών , ενώ ταυτόχρονα κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν και να μάθουν για τις πλατφόρμες αυτές και να συζητήσουν με τα παιδιά τους, προετοιμάζοντας τα για παρόμοιους κινδύνους.

Η ακαδημαϊκός κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς, να μάθουν πρώτα τις συγκεκριμένες εφαρμογές, να αφυπνιστούν και στη συνέχεια να συζητήσουν με τα παιδιά τους, να δουν μαζί κάποια βίντεο και να τα προετοιμάσουν για κινδύνους που εγκυμονούν από τέτοιες δοκιμασίες.

Την ίδια στιγμή, όπως μας αναφέρθηκε, η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γίνεται καθημερινά δέκτης αρκετά μεγάλου αριθμού καταγγελιών και παραπόνων για περιστατικά εκφοβισμού, εξυβρίσεων και άλλων ενεργειών από χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Σε ό,τι αφορά στον χειρισμό τους, σε όσες περιπτώσεις συνδέονται με ποινικά αδικήματα ακολουθούν την πορεία της δικαιοσύνης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση παρέχονται συμβουλές στους παραπονούμενους.

Πηγή: Φιλελεύθερος


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!