Κι αν αρέσουν οι κούκλες στο γιο σου;
Κι αν αρέσουν οι κούκλες στο γιο σου;


Τα στερεότυπα που έχουν καλλιεργηθεί σχετικά με τα παιδικά παιχνίδια έχουν διχάσει πολλούς γονείς. Aρκετοί αποθαρρύνουν τους γιους τους να παίζουν με παιχνίδια που θεωρούνται «κοριτσίστικα». Όπως αυτός ο μπαμπάς, ο οποίος έγινε έξαλλος όταν έμαθε την προτίμηση του γιου του για τις κούκλες.

Την μητέρα του αγοριού το μόνο που την απασχολεί είναι να είναι χαρούμενο το παιδάκι της και εξαγριώθηκε με την συμπεριφορά του συζύγου της. Απευθυνόμενη στους χρήστες του mumsnet μοιράστηκε την ιστορία της και ζήτησε την άποψή τους.

«Αυτή τη στιγμή βγάζω καπνούς από τα νεύρα μου. Το αγοράκι μας που πάει νήπιο σε λίγο θα έχει τα γενεθλιά του. Αποφάσισα, λοιπόν, να του παραγγείλω κάποια δώρα. Τα Χριστούγεννα έλαβε μια παιδική κουζινούλα για δώρο, η οποία όμως έγινε η αιτία για καβγά με τον σύζυγό μου. Όταν παρήγγειλα ένα καροτσάκι και ένα μίνι ''μαγαζάκι'' για παιχνίδια, για τα γενέθλιά του, ο άντρας μου έγινε έξαλλος. Φώναζε ότι αυτά είναι κοριτσίστικα παιχνίδια και γιατί δεν του παίρνουμε αυτοκινητάκια ή μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι ο γιος μας έχει αδυναμία στα αυτοκινητάκια και έχει εκατοντάδες. Δεν χρειάζεται αλλά τρενάκια ή αμαξάκια... Τι το κοριτσίστικο έχει ένα ''μαγαζάκι''; Και τι σημασία έχει;

Η δασκάλα του μου είπε ότι το αγαπημένο του παιχνίδι στο σχολείο είναι ένα κουκλόσπιτο. Όταν το είπα στον άντρα μου με κοίταξε αγριεμένα και μου είπε ''ούτε να το διανοηθείς''. Ήμαρτον ας αφήσουμε το παιδάκι μας να είναι χαρούμενο με ό,τι θέλει.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Είναι ο ανδρικός εγωισμός τόσο εύθραστος πια; Του φώναξα ότι είναι 40 χρονών και καιρός είναι να μεγαλώσει και να μην σκέφτεται έτσι.»

Οι περισσότεροι χρήστες πήραν το μέρος της μαμάς θεωρώντας τον άντρα της υπερβολικό.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!