Οι γονείς παίρνουν πάντα το μέρος των μαθητών
Οι γονείς παίρνουν πάντα το μέρος των μαθητών


Η Louise McGowan, διευθύντρια ενός δημοτικού σχολείου της Αγγλίας, έστειλε πρόσφατα στους γονείς των μαθητών της μία επιστολή, με την οποία τους ενημερώνει για την κακή τους συμπεριφορά. Στην επιστολή της, μάλιστα, επισημαίνει πως η συμπεριφορά των παιδιών δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο, παρά τις υποδείξεις των δασκάλων τους.

Η McGowan, η οποία πρόκειται να εγκαταλείψει σύντομα τη θέση της στο σχολείο για λόγους υγείας, θεώρησε χρέος της να επικοινωνήσει με τους γονείς και κηδεμόνες των ζωηρών παιδιών, για το καλό τους:

«Η εικόνα της κακής συμπεριφοράς στα σχολεία επιδεινώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και οι δάσκαλοι αναφέρουν σημαντική αύξηση σε μαθητικές συμπεριφορές όπως η αγένεια, η έλλειψη σεβασμού και η καταπάτηση των κανόνων. Η στάση των παιδιών που συχνά είναι σκληρή και ανεξήγητη, ξεκινά από μικρές ηλικίες και χειροτερεύει όσο φτάνουν προς την εφηβεία» γράφει η διευθύντρια στην επιστολή της και συνεχίζει:

«Παρατήρησα ότι όλο και περισσότεροι γονείς δεν υποστηρίζουν τις αποφάσεις του σχολείου για την επιβολή κυρώσεων και ποινών για την κακή συμπεριφορά των παιδιών τους. Είχαμε πολλά περιστατικά στα οποία οι γονείς υπερασπίστηκαν με πάθος τα παιδιά τους, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το σχολείο, ακόμα κι όταν αποδείχθηκε πως τα παιδιά παραβίασαν κανόνες».

Η επιστολή, η οποία εστάλη αμέσως μετά την αποβολή πέντε μαθητών λόγω κακής συμπεριφοράς, συνεχίζει ως εξής:

«Το γεγονός ότι φέτος αποβλήθηκαν από το σχολείο 5 μαθητές είναι πρωτοφανές, όμως δεν θα ανεχθώ ποτέ ακραίες συμπεριφορές παιδιών που καταστρέφουν το σχολείο και βάζουν σε κίνδυνο την εκπαίδευση των υπόλοιπων μαθητών».

Η επιστολή συνεχίζει με το θέμα των κινητών τηλεφώνων, έναν κανόνα που φαίνεται να παραβιάζει συστηματικά η πλειονότητα των μαθητών, ενώ η διευθύντρια ζήτησε την στήριξη των γονιών όταν τιμωρούνται για παραβιάσεις των σχολικών κανόνων:

«H προσδοκία μου είναι οι γονείς να μας υποστηρίζουν στις περιπτώσεις που οι μαθητές έχουν κυρώσεις για τις πράξεις τους και να μην διαμαρτύρονται όταν το σχολείο προσπαθεί να επιβάλλει πειθαρχία. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία».

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!