«Η πεθερά μου φωνάζει το παιδί μας με το όνομα του παππού κι όχι μ' αυτό που του δώσαμε»
«Η πεθερά μου φωνάζει το παιδί μας με το όνομα του παππού κι όχι μ' αυτό που του δώσαμε»


Το όνομα που θα δώσουμε στο παιδί μας, είναι προσωπική απόφαση των γονιών και αφορά μόνο αυτούς τους δύο! Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, επεμβαίνουν η γιαγιά και ο παππούς θέλοντας να πάρει το εγγονάκι τους το όνομά τους, για να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση!

Στην Κύπρο, ειδικά, έχουμε ακούσει για αμέτρητους καυγάδες μεταξύ γιαγιάδων ή μεταξύ γιαγιάς και γονιών για το όνομα του παιδιού. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, οι καβγάδες τέτοιου τύπου δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η ανάρτηση ενός μπαμπά από την Αυστραλία, το επιβεβαιώνει:

«Πρόσφατα, η γυναίκα μου κι εγώ, κάναμε ένα αγοράκι. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η πεθερά μου μας βοηθάει με το μωρό και το σπίτι, και πραγματικά της είμαστε ευγνώμονες. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε ένα μικρό πρόβλημα.

Η πεθερά μου θέλει να βαφτίσουμε τον γιο μας με το όνομα του άντρα της που έχει πεθάνει για να τιμήσουμε την μνήμη του. Εμείς, όμως, έχουμε αποφασίσει να τον πούμε Αλέξανδρο, όπως και τον φωνάζουμε από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε.

Παρόλα αυτά, η πεθερά μου δεν σέβεται την απόφασή μας και φωνάζει τον μικρό με το όνομα του παππού (και διάφορα υποκοριστικά) αλλά ποτέ Αλέξανδρο.

Της έχω ζητήσει ευγενικά να σταματήσει να το κάνει αυτό, αλλά με αγνοεί. Η γυναίκα μου έφτασε στο σημείο να σταματήσει να της μιλάει, αλλά ούτε αυτό την πτόησε! Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, της είπα πως αυτό που κάνει είναι ασέβεια προς εμάς και πως αν δεν σταματήσει να το κάνει, μπορεί να φύγει.

Το σοκαριστικό ήταν πως προτίμησε να φύγει, παρά να φωνάζει τον εγγονό της Αλέξανδρο. Έκτοτε, δεν είχε ξανάρθει σπίτι μας. Δεν ήταν διατεθειμένη να ζητήσει συγνώμη, αλλά ούτε κι εμείς υποχωρούμε.

Χθες, ήρθε επίσκεψη προτείνοντάς μας έναν συμβιβασμό: να βγάλουμε το όνομα του παππού σαν δεύτερο όνομα. "Πόσα χρόνια θα ζήσω ακόμα;" είπε με δάκρυα στα μάτια. Η γυναίκα μου είναι έτοιμη να ενδώσει στον ψυχολογικό εκβιασμό της, αλλά εγώ αρνούμαι. Ξέρω καλά πως πάντα χρησιμοποιεί τέτοια μέσα για να περνάει το δικό της. Η ερώτησή μου,λοιπόν, είναι η εξής: Να πω ναι ή όχι στο δεύτερο όνομα του παιδιού μου;».

Τα σχόλια των αναγνωστών
Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν πολλά, και τα περισσότερα ήταν υπέρ του δεύτερου ονόματος, εφόσον είναι σημαντικό για την γυναίκα του να μην στεναχωρήσει την μητέρα της. Ας ελπίσουμε πως, όποια απόφαση κι αν πήρε το ζευγάρι, δεν θα τους κοστίσει στην μεταξύ τους σχέση!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!