Νεογέννητα δίδυμα αγκαλιάζονται στον ύπνο τους
Νεογέννητα δίδυμα αγκαλιάζονται στον ύπνο τους


Είναι γνωστό το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους τα δίδυμα αδελφάκια. Η σχέση τους είναι ιδιαίτερη από τη στιγμή που «συναντιούνται» στη μήτρα της μητέρας τους, μέχρι το τέλος! Πολλές φορές, μάλιστα, ο δεσμός τους είναι τόσο ισχυρός που είναι αξιοζήλευτος!

Ωστόσο, η στενή τους σχέση δεν καλλιεργείται μέρα με τη μέρα όπως τα περισσότερα αδέλφια, υπάρχει από την πρώτη στιγμή που σχηματίζονται στην κοιλιά της μαμάς τους. Αυτό ακριβώς ήθελε να επιβεβαιώσει ένας Ιταλός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, και τα κατάφερε.

Παρατήρησε πέντε ζευγάρια νεογέννητων διδύμων από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, μέχρι τις πρώτες μέρες της ζωής τους και διαπίστωσε πως ο δεσμός τους είναι πράγματι πολύ ισχυρός.

«Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα αδέλφια, τα δίδυμα μοιράζονται ένα πολύ σημαντικό περιβάλλον - τη μήτρα. Εάν υπάρχει προδιάθεση για κοινωνική αλληλεπίδραση πριν από τη γέννηση, τότε τα δίδυμα συμμετέχουν σε αυτή!» υποστηρίζει ο Dr.Castiello. «Ξεκινώντας από την 14η εβδομάδα κύησης, τα δίδυμα έμβρυα σχεδιάζουν και εκτελούν κινήσεις που στοχεύουν ειδικά στο δίδυμο αδελφάκι τους».

Πηγή: tiffytaffy.com

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!