Σ' αυτό το σχολείο τα αγόρια μαθαίνουν να κάνουν δουλειές του σπιτιού
Σ' αυτό το σχολείο τα αγόρια μαθαίνουν να κάνουν δουλειές του σπιτιού


To να ξέρεις να φροντίζεις τον εαυτό και το σπίτι σου είναι απαραίτητη δεξιότητα που αφορά και τα δυο φύλα. Στις περισσότερες οικογένειες, όμως, τα κορίτσια είναι εκείνα που ασχολούνται με το νοικοκυριό και όχι τα αγόρια. Υπάρχει, δυστυχώς, ακόμα η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για το σπίτι, άρα από μικρές πρέπει να ξέρουν να σιδερώνουν, να πλένουν και να μαγειρεύουν για να «κρατήσουν» ένα σπίτι στο μέλλον.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι, όμως! Και αυτό το κολέγιο στη Μαδρίτη φέρνει την αλλαγή, προάγοντας την ισότητα των φύλων αλλά και την αυτονομία των αγοριών.

Το κολέγιο Montecastelo στην Ισπανία αποφάσισε να εντάξει στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, δουλειές του σπιτιού όπως το σίδερο και το μαγείρεμα με σκοπό να μάθει στα αγόρια να φροντίζουν μόνοι τους τον εαυτό και το σπίτι τους.

Η ιδέα αυτή γεννήθηκε όταν η σχολική διοίκηση έψαχνε τρόπους που θα μπορούσαν να προάγουν την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων. Η πρωτοβουλία κοινοποιήθηκε σε γονείς και μαθητές και ενώ οι πρώτοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αποδεχτούν την ιδέα, οι μαθητές ένιωσαν άβολα στο να μάθουν να ράβουν ή να σιδερώνουν

Σιγά-σιγά, όμως, οι μαθητές είδαν πως πρόκειται για απλές καθημερινές δουλειές. Συνειδητοποίησαν ακόμη πως το νοικοκυριό δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά αφορά άμεσα και τους ίδιους.

Πηγή: millichronicle.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!