Back to 80's: θυμάστε πώς ήμασταν στην εφηβεία μας;
Back to 80's: θυμάστε πώς ήμασταν στην εφηβεία μας;


Η εφηβεία είναι από μόνη της κάτι «ιερό» για κάθε άνθρωπο! Είναι η εποχή που σταδιακά αυτονομείσαι, δένεσαι με τους φίλους σου και διαμορφώνεις την προσωπικότητά σου. Προσέχεις πιο πολύ τα ρούχα σου, ακούς νέες μουσικές και δοκιμάζεις νέες εμπειρίες. Πάνω απ' όλα, όμως, η εφηβεία είναι η περίοδος που μυθοποιείς ανθρώπους και καταστάσεις, αποκτάς πρότυπα και «κολλάς» με πράγματα που μοιάζουν πολύ σημαντικά!

Τα δικά μας «ιερά» εφηβικά αντικείμενα ήταν αρκετά και κάποια από αυτά δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ!

Αφίσες στους τοίχους

Όλοι οι έφηβοι θέλουν να βλέπουν κρεμασμένα στον τοίχο του δωματίου τους τα είδωλά τους. Τα δικά μας είδωλα ήταν συνήθως τραγουδιστές, ηθοποιοί ή για τα αγόρια ποδοσφαιριστές και μπασκεμπολίστες. Όπως και να' χε, το αφισόραμα είχε ό,τι χρειαζόμασταν!

Γουόκμαν

Πόσα βράδια περάσαμε κάτω από τα σκεπάσματα να ακούμε κρυφά τις αγαπημένες μας κασέτες; Κανείς δεν έκανε χωρίς το γουόκμαν του!

Martins 

Σίγουρα δεν ήταν τα μόνα παπούτσια που φορούσαμε μανιωδώς, αλλά οι παλιές, χτυπημένες martins ήταν για τους περισσότερους από εμάς τόσο σημαντικές όσο και το νερό!

Περιοδικά 

Τα περιοδικά της εφηβείας είναι το σήμα κατατεθέν κάθε γενιάς. Ή τουλάχιστον των προηγούμενων γενιών -πριν αρχίσουν τα social και το Internet να εισχωρούν στην καθημερινότητά μας. 

 

Τσάντα Polo

Τις θυμάστε; Συνήθως γράφαμε επάνω τα αγαπημένα μας συγκροτήματα ή συνθήματα και αποφθέγματα ενώ τα κορίτσια δέναμε και μια μπαντάνα στο λουράκι της. 

Τα αγαπημένα μας Levi's

Εάν δεν φόραγες Levi's, ήσουν εκτός μόδας. και κανένας έφηβος δεν θέλει να είναι εκτός μόδας... σωστά;

Κασέτες των New Kids On The Block

Είτε σου άρεσαν είτε όχι, οι New Kids On The Block ήταν η πρώτη Boy band Που προκάλεσε χαμό! Όλοι είχαμε μία κασέτα τους - αν και δεν την ακούγαμε όλοι...

Ένα (τουλάχιστον) λουλουδάτο φόρεμα με άσπρο φανελάκι

Η επιρροή από το αγαπημένο μας Beverly hills ήταν τόσο μεγάλη που τα λουλουδάτα φορέματα με άσπρο φανελάκι και martins η all star ήταν κάτι σαν... μανία.  

 

Το «μάντεψε ποιος» καταχωνιασμένο στην ντουλάπα σου

Σίγουρα δεν παίζαμε «μάντεψε ποιος» στην εφηβεία μας, αλλά το περιβόητο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων υπήρχε πάντα στην καρδιά και στο πίσω μέρος της ντουλάπας μας, ως ένα σύμβολο της αθωότητας που ήμασταν έτοιμοι να αποχωριστούμε. 

 

Πηγή: mama365.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!