Η φωτογραφία από το Μιλάνο που δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο
Η φωτογραφία από το Μιλάνο που δίνει ελπίδα σε όλο τον κόσμο


Η φωτογραφία ενός νεογέννητου μωρού έγινε συνώνυμο της ελπίδας στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ιταλία. Στην πάνα του έγραψαν: "Όλα θα πάνε καλά".

Στην Ιταλία η μάχη με τον κορονοϊό είναι άνιση. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 31.000 και οι θάνατοι κοντεύουν τους 3.000.

Όμως οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω. Με κάθε τρόπο στέλνουν μηνύματα ελπίδας και διατείνονται πως η πανδημία θα περάσει.

Η φωτογραφία ενός νεογέννητου μωρού, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί. Με τη φράση "Tutto andra bene" δηλαδή "Όλα θα πάνε καλά", γραμμένη στο πίσω μέρος της πάνας του, το νεογέννητο μωρό στο νοσοκομείο του Μιλάνου αποτελεί μια εικόνα αισιοδοξίας, ανάμεσα σε πολλές δυσάρεστες ειδήσεις.

Tα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού, στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 16.220 και οι νεκροί 1.640. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 3.931 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 393. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 2.704, με 80 νεκρούς.

25.000 τεστ την ημέρα στο Βένετο
Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια αποφάσισε να ζητήσει την πραγματοποίηση μαζικής ανίχνευσης του ιού στους κατοίκους της περιφέρειάς του. «Θα πάρουμε τροχόσπιτα και θα κάνουμε τεστ σε όλους», δήλωσε ο Τζάια. Ο στόχος του είναι να πραγματοποιήσουν οι αρχές της περιφέρειας μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα για να εντοπισθούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό, αλλά δεν έχουν εμφανή συμπτώματα. Το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα προκύπτει το πολύ τέσσερις ώρες μετά την πραγματοποίησή τους.

Το μοντέλο στο οποίο αναφέρεται ο Τζάια είναι αυτό της κωμόπολης Βο Εουγκάνεο, στην οποία έγινε διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλο τον πληθυσμό. Το δεύτερο τεστ πραγματοποιήθηκε δεκαπέντε ημέρες μετά το πρώτο. Την δεύτερη φορά εντοπίσθηκαν 84 επιπλέον θετικοί στον κορονοϊό και ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να δωρίσει 10 εκατ. ευρώ, ώστε να μετατραπεί άμεσα ένα τμήμα του της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου σε νοσοκομειακή πτέρυγα για τους ασθενείς του κορονοϊού. Θα έχει χωρητικότητα τετρακοσίων κλινών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας με δέκα ημερών.

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!