Το τρικ δασκάλας για να βεβαιωθεί ότι οι μαθητές της πλένουν καλά τα χέρια τους
Το τρικ δασκάλας για να βεβαιωθεί ότι οι μαθητές της πλένουν καλά τα χέρια τους


Όσοι έχουν δικά τους παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το να πείσεις ένα πιτσιρίκι να πλύνει τα χέρια του μπορεί να αποδειχθεί από μόνο του full time απασχόληση.

Κατά τη περίοδο που διανύουμε, όμως, μάλλον δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για διαπραγμάτευση. Η ατομική υγιεινή είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας και έτσι μία δασκάλα στο Μιζούρι των Η.Π.Α. κάνει ό,τι μπορεί να εμφυσήσει την παραπάνω λογική σε όλους τους μαθητές της. Επειδή όμως με μαθητές τρίτης δημοτικού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος η συγκεκριμένη δασκάλα αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Η Shauna Woods διδάσκει στο Hallsville School της πολιτείας Μιζούρι και σκέφτηκε το πιο έξυπνο κόλπο για να είναι βέβαιη ότι οι μαθητές της τάξης της πλένουν πάρα πολύ προσεκτικά τα χέρια τους.

«Πάντα τέτοια εποχή ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά ασθενειών και ιώσεων, από κάποιας μορφής γρίπη μέχρι ένα κοινό κρυολόγημα,» εξήγησε η Woods στην εκπομπή Good Morning America.«Και είναι δεδομένο ότι τα μικρά παιδιά συναθροίζονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες, το ένα πολύ κοντά στο άλλο» .

Έτσι η Woods πήρε μία σφραγίδα με το όνομα της που είχε παρατημένη σε ένα συρτάρι του γραφείου της και κάθε πρωί κάνει μία στάμπα στο χέρι κάθε παιδιού. «Με το που φτάνουν στο σχολείο βάζω μία σφραγίδα στο χέρι τους. Αν μέσα τη μέρα τρίψουν πολύ πολύ καλά τα χέρια τους κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, η στάμπα εξαφανίζεται. Τότε κερδίζουν ένα βραβείο,» λέει η ευφάνταστη δασκάλα.

Και συμπληρώνει πως το γεγονός ότι οι μαθητές βλέπουν την στάμπα πάνω τους τούς υπενθυμίζει την ανάγκη να πλύνουν τα χέρια τους, δίνοντας τους, όμως, και το κίνητρο ενός μικρού δώρου.

Ταυτόχρονα οι γονείς έχουν λατρέψει την ιδέα της και μάλιστα έχουν αρχίσει να την εφαρμόζουν και στο σπίτι.

Πηγή: womantoc.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!