Μητέρα και κόρη τσακώνονταν τόσο που το δικαστήριο τους απαγόρευσε να μιλούν!
Μητέρα και κόρη τσακώνονταν τόσο που το δικαστήριο τους απαγόρευσε να μιλούν!


Οι έντονοι διαπληκτισμοί των δύο γυναικών οδήγησαν το Μονομελές Πρωτοδικείο να απαγορεύσει στη μητέρα οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με την κόρη της, απειλώντας τη με προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 200 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

Την πλήρη διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ μητέρας και κόρης αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), το οποίο μάλιστα απειλεί την πρώτη με προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 200 ευρώ, για κάθε προσπάθεια να προσεγγίσει την κόρη της.

Οι δύο γυναίκες που εκτός από συγγενείς είναι και γειτόνισσες, καθώς η μητέρα κατοικεί σε χώρο που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο οικοδομής, όπου βρίσκεται και η οικογενειακή οικία της κόρης, έφτασαν στο σημείο να έχουν τόσο κακές σχέσεις που ανέλαβε η ελληνική Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, η κόρη ζήτησε την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να απαγορευθεί στη μητέρα της οποιαδήποτε διαπροσωπική επικοινωνία μαζί της, είτε τηλεφωνικώς είτε διά ζώσης, να απαγορευθεί σ' αυτήν να την υβρίζει και να την απειλεί, καθώς και να απαγορευτεί σ' αυτήν να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από την οικία της.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση (υπ’ αριθμ. 1545/2019), η σύγκρουση ήρθε μετά την οριστική παραχώρηση αποκλειστικής χρήσης της άλλοτε οικογενειακής οικείας και στη συνέχεια το διαζύγιο της κόρης. Η μητέρα της διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με το γαμπρό της και φαίνεται πως η είδηση του διαζυγίου δεν της άρεσε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δικαστήριο, το 2018 έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ των δύο γυναικών, με αποτέλεσμα η μητέρα να συλληφθεί για εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών στην κόρη της. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο φίλη της τελευταίας, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, με την κόρη να έχει δεχθεί συχνά λεκτικές επιθέσεις από τη ίδια της τη μητέρα.

«Συνεπώς, από όλα τα ανωτέρω, πιθανολογείται βάσιμα ότι η συμπεριφορά της καθ' ης προσβάλλει την προσωπικότητα της αιτούσας στις ειδικότερες εκφάνσεις της τιμής και της προσωπικής ελευθερίας, ενώ υφίσταται επικείμενος κίνδυνος βλάβης της σωματικής της ακεραιότητας και επανάληψης παρόμοιων συμβάντων. Πρέπει, επομένως, να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση με τη λήψη των κατάλληλων ασφαλιστικών μέτρων» αναφέρεται στη δικαστική κρίση, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε προσωρινά στη μητέρα, η οποία δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, να απέχει από οιαδήποτε φυσική διαπροσωπική επικοινωνία με την κόρη της μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και διά ζώσης και να απευθύνει κατ' αυτής απειλές και ύβρεις, ενώ της απαγορεύθηκε να προσεγγίζει την είσοδο του διαμερίσματος της κόρης της.

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!