Φίλαθλος της χρονιάς η μητέρα που περιγράφει αγώνες στον τυφλό γιο της
Φίλαθλος της χρονιάς η μητέρα που περιγράφει αγώνες στον τυφλό γιο της


Το βραβείο της καλύτερης φιλάθλου για το 2019 κέρδισε η μητέρα η οποία περιγράφει στον τυφλό γιο της τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, Παλμέιρας.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα στην εκδήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, FIFA Best, στην οποία βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων ο Λιονέλ Μέσι και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Για την απονομή του βραβείου του FIFA Fan Award 2019 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον δωδεκάχρονο της γιο, Νίκολας, ο οποίος γεννήθηκε με αυτισμό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε την μητέρα να προσπαθεί να περιγράψει στον γιο της τον αγώνα. «Προσπαθώ να του περιγράψω όλες τις λεπτομέρειες: το χρώμα της φανέλας, των παπουτσιών, ακόμη και των μαλλιών των παικτών», είχε δηλώσει η ίδια στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο από τον αγώνα που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Η Σίλβια τον υιοθέτησε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του, καθώς οι φυσικοί του γονείς τον είχαν εγκαταλείψει.
Ο Νίκολας γεννήθηκε πρόωρα, ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια και επειδή δεν μπορούσαν να σχηματιστούν οι αμφιβληστροειδείς έμεινε τυφλός και στα δυο μάτια. Ο μικρός έμεινε στην εντατική για τέσσερις μήνες, ενώ οι γιατροί του δεν πίστευαν πως αυτό το παιδί θα ζούσε. Ο Νίκολας τελικά τα κατάφερε, καμία, όμως, από τις οικογένειες δεν ήθελαν να τον υιοθετήσουν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας.

11 οικογένειες τον απέρριψαν, μέχρι να φτάσει η σειρά της Σίλβια η οποία δεν το σκέφτηκε καν.
«Είμαι βέβαιη πως αυτός ο μικρός πρέπει να γίνει γιος μου, πρέπει να γίνω η μητέρα του» τόνιζε στις αρμόδιες υπηρεσίας πριν την υιοθεσία.

Πρώτη φορά η Σίλβια πήγε τον Νικόλας σε παιχνίδι της Παλμέιρας όταν αυτός ήταν πέντε χρόνων. Είχε μαζί της ένα ραδιοφωνάκι για να ακούει την περιγραφή του αγώνα φορώντας ακουστικά. Ωστόσο, ο μικρός τρελαινόταν με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τα συνθήματα και δεν ήθελε τα ακουστικά στα αυτιά του. Έτσι, η Σίλβια αποφάσισε να είναι η ίδια αυτή που θα έκανε την περιγραφή των φάσεων στον γιο της.

Τώρα πια του περιγράφει σχεδόν τα πάντα: το γήπεδο, τι εμφανίσεις των ομάδων, τις επιθέσεις της Παλμέιρας, τις άμυνες των αντιπάλων, τις διαιτητικές αποφάσεις.

Μετά την γνωστοποίηση της ιστορίας, η Παλμέιρας τους κάλεσε σε προπόνηση, ο Φελίπε Σκολάρι έγινε ξεναγός για τον Νίκολας, ενώ κατάφερε να συναντήσει τον αγαπημένο του παίκτη, τον Νεϊμάρ, ο οποίος τον αγκάλιασε.

«Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας είναι πολλές φορές αόρατοι από τους άλλους. Νομίζω ότι η δική μας έκθεση μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Ευκαιρίες, σεβασμός, αγάπη για όλους» σημείωσε η Σίλβια και κατέληξε. «Πολλοί άνθρωποι με κάποιο πρόβλημα που πριν δεν πήγαιναν στο γήπεδο, τώρα το κάνουν χάρη στον Νικόλας».

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!