Αυτό δεν μας άρεσε: τρίτος πιο αγχωμένος λαός στην Ευρώπη οι Κύπριοι!
Αυτό δεν μας άρεσε: τρίτος πιο αγχωμένος λαός στην Ευρώπη οι Κύπριοι!


Τρίτη χειρότερη στην Ευρώπη και 18η από το τέλος ανά το παγκόσμιο, κατατάσσεται η Κύπρος όσον αφορά το άγχος που διακατέχει τους πολίτες της. Παρά το γεγονός ότι οι μεσογειακές χώρες είναι γνωστές για τον χαλαρό ρυθμό και τρόπο ζωής τους, η έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup, καταδεικνύει ότι οι Κύπριοι είναι από τους πιο στρεσαρισμένους και ανήσυχους ανθρώπους του πλανήτη, ξεπερνώντας ακόμη και πληθυσμούς χωρών που ζουν σε εμπόλεμες καταστάσεις. Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στο στρες, με το 59% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι βιώνουν άγχος.

Η ετήσια έρευνα βασίζεται σε ένα δείγμα θετικής και αρνητικής καθημερινής εμπειρίας που συγκεντρώθηκε από περισσότερες από 151.000 συνεντεύξεις ενηλίκων σε περισσότερες από 140 χώρες το 2018.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, το 51% των Κυπρίων κατά τη δεδομένη στιγμή που ερωτήθηκε δήλωσε ότι είχε άγχος τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν θυμωμένο την προηγούμενη ημέρα, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην 8η πιο «θυμωμένη» χώρα της Ευρώπης.

Όσον αφορά το συναίσθημα θλίψη η χώρα μας καταλαμβάνει μαζί με την Πορτογαλία την 5η θέση στην Ευρώπη με ποσοστό 27%, ενώ πρώτη και δεύτερη κατατάσσονται Ιταλία και Πορτογαλία αντίστοιχα, εύρημα που καταδεικνύει ότι οι μεσογειακοί είναι από τους λαούς που διακατέχονται από αισθήματα λύπης σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ευρώπη.

Τα αρνητικά συναισθήματα των μεσογειακών χωρών επεκτείνονται και στο κεφάλαιο «ανησυχία». Η Κύπρος τερματίζει στην 8η θέση στην Ευρώπη, με το 43% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ανήσυχοι, ενώ την 1η θέση στην Ευρώπη και την 4η στον κόσμο καταλαμβάνει η Πορτογαλία.

Ξεκούραστοι δηλώνουν οι Κύπριοι σε ποσοστό 59%, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στην 30η θέση της Ευρώπης και στην 44η παγκοσμίως. Η πιο ξεκούραστη χώρα στον κόσμο είναι η Μογγολία και στην Ευρώπη η Μάλτα. Η πιο κουρασμένη χώρα στον κόσμο είναι το Κουβέιτ.

Πιο χαμογελαστή χώρα στον κόσμο είναι η αφρικανική Νιγηρία και στην Ευρώπη η Ολλανδία. Η Κύπρος τερματίζει στην 10η θέση της Ευρώπης, με το 75% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι χαμογέλασε τουλάχιστον μία φορά το τελευταίο 24ωρο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!