9+1 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων
9+1 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων


Πρόκειται για μικρές συνήθειες που τους βοήθησαν να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα.

Όταν κάνετε κάτι για να βελτιώσετε τη ζωή σας, χρειάζεται πάντα κάποια προσπάθεια. Είτε θέλετε να αποκτήσετε ένα πτυχίο ή μια θέση εργασίας, είτε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση. Αλλά δεν είναι μόνο οι μεγάλες αλλαγές που μας προσφέρουν τις μεγαλύτερες ανταμοιβές. Αν ρωτήσετε τους πολύ επιτυχημένους ανθρώπους για τα μυστικά της επιτυχίας τους, το πιο πιθανό είναι να αναφέρουν τα μικρά πράγματα που κάνουν καθημερινά, και τα οποία τους οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση.

Αυτές είναι, λοιπόν, μερικές από τις μικρές συνήθειες σημαντικών στελεχών που, όπως δηλώνουν, τους βοηθούν να λειτουργούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

1. ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ
«Είναι η μόνη ήσυχη στιγμή μέσα στη μέρα μου, και μπορώ να συγκεντρωθώ καλύτερα πριν πάω στη δουλειά»- Ed Eger, CEO του Rewards Network.

2. ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ
«Δεν προγραμματίζω συναντήσεις το πρωί. Είμαι περισσότερο παραγωγικός το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε προσπαθώ να “φυλάω” αυτές τις κρίσιμες ώρες για κριτική σκέψη και δημιουργική εργασία»- Ryan Lessard, Αντιπρόεδρος marketing και ανάπτυξης της EaseCentral.

3. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
«Πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αναρωτιέμαι αν εγώ και η ομάδα μου έχουμε υιοθετήσει την καλύτερη δυνατή προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να παρασυρθούν από τη δύναμη της συνήθειας και να κάνουν τα πράγματα όπως γίνονταν πάντα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι γίνονται με τον σωστό τρόπο. Έτσι, ο καθένας μας πρέπει να αναρωτηθεί πώς μπορεί κάποιες εργασίες να γίνουν με έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο. Πρόκειται ουσιαστικά για αμφισβήτηση του κατεστημένου»- Joeri De Turck, CTO της OTA Insight.

4. ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
«Ακόμα και αν δεν θεωρείτε ότι υπάρχει λόγος να έρθετε σε επαφή με κάποιον, το να αναπτύξετε αυτή τη σχέση μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στο μέλλον. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή την επαφή με το να απαντάτε σύντομα στις ερωτήσεις τους, εκφράζοντας την εκτίμησή σας για τον χρόνο τους. Το να διαθέτετε ένα ποικιλόμορφο και ενεργό δίκτυο επαφών, που βασίζεται σε εσάς, μπορεί να έχει πολλά οφέλη στο μέλλον στην εταιρεία, την καριέρα και την επιχειρηματική επιτυχία σας»- Judy Robinett, συγγραφέας του «Crack the Funding Code: How Investors Think and What They Need to Hear to Invest in Your Startup».

5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΛΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΑΣ
«Ξεκινάω κάθε σημαντική πρωτοβουλία με ένα ξεκάθαρο όραμα και απώτερο σκοπό, και στη συνέχεια ευθυγραμμίζω τις ενέργειές μου ανάλογα, έτσι ώστε να το κάνω πραγματικότητα. Κάθε βράδυ κρατάω μια λίστα ενεργειών (όχι πάνω από 5 με 10 υλοποιήσιμες πράξεις), με την οποία μπορώ να ξεκαθαρίσω τι θέλω και η οποία μπορεί να με φέρει πιο κοντά στο όραμά μου και τους απώτερους σκοπούς μου»- Gregg L. Witt, επικεφαλής στρατηγικής της Engage Youth Co.

6. ΞΑΠΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΩΡΙΣ
«Έχω επτά πράγματα που κάνω κάθε μέρα μέσα στην εβδομάδα: ξυπνάω νωρίς, κάνω γυμναστική (και τα Σαββατοκύριακα), όσο γυμνάζομαι σκέφτομαι τι έχω να κάνω μέσα στην ημέρα, τρώω υγιεινά και κάνω τουλάχιστον ένα καινούριο πράγμα κάθε μέρα- γράφω μια ανάρτηση για το blog, διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο ή ηχογραφώ ένα podcast. Κάνω διαλογισμό κατά τη διάρκεια του απογευματινού περιπάτου μου για να παραμείνω συγκεντρωμένος, περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και πηγαίνω για ύπνο νωρίς για να είμαι ξεκούραστος την επόμενη ημέρα»- Mark P. Trolice, Γιατρός και Διευθυντής της Fertility CARE.

7. ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ
«Έχω τρία κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία τους. Κάθε βράδυ ρωτάω τουλάχιστον μια από εκείνες: “Ποιο ήταν το καλύτερο, το χειρότερο και το πιο αστείο πράγμα που σου συνέβη σήμερα;” Οι απαντήσεις με εκπλήσσουν μερικές φορές και αποτελούν το ξεκίνημα για μια συζήτηση. Άλλες φορές οι απαντήσεις είναι πιο συνηθισμένες. Κάθε φορά, όμως, αυτές οι στιγμές της απλής συζήτησης μας επιτρέπουν να συνδεθούμε»- Jason Herthel, πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της Montage International.

8. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ
«Η γνώση βρίσκεται παντού, και δε χρειάζεται να παρακολουθήσετε τα καλύτερα πανεπιστήμια προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε αυτή. Μπορείτε να μάθετε ακόμα και από τους ανθρώπους που συναντάτε. Όταν σταματήσετε να μαθαίνετε, χάνετε την ευκαιρία σας να πρωτοπορήσετε. Προσωπικά, προσπαθώ να: ακούσω ομιλίες TED, να παρακολουθήσω διαλέξεις πανεπιστημιακών, να διαβάσω άρθρα και βιβλία, και φυσικά να γνωρίσω νέους ανθρώπους»- Soulaima Gourani, συγγραφέας.

9. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ
«Ενώ τρώω το πρωινό μου, συμπληρώνω μια λίστα με τις συνήθειες που έχω υιοθετήσει και αυτές που θέλω σταδιακά να υιοθετήσω, όπως για παράδειγμα, να παίρνω συμπληρώματα διατροφής, να πηγαίνω γυμναστήριο και να κάνω διαλογισμό»- Colleen Quigley, Ολυμπιονίκης.

10. ΕΞΑΛΕΙΨΤΕ ΤΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεται να πάρετε πολλές αποφάσεις. Μερικές είναι ασήμαντες, όπως το τι τραγούδι να ακούσετε στο μετρό, και άλλες είναι πιο σημαντικές, όπως το πώς να διαχειριστείτε μια μεγάλη κρίση στη δουλειά. Τελικά, ο εγκέφαλός σας φτάνει στα όριά του όσον αφορά τις αποφάσεις, κάτι που οδηγεί στο να μειωθεί η ποιότητα των αποφάσεων που λαμβάνετε. Εγώ προσπαθώ να εξαλείψω όσο πιο πολλές μικρές αποφάσεις μπορώ, με το να μένω προσκολλημένη σε μια ρουτίνα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τρώω το ίδιο πράγμα για πρωί και μεσημέρι, και προτιμώ παρόμοια ρούχα και συνδυασμούς έτσι ώστε να γλιτώσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ από το να σκέφτομαι για το φαγητό και τα ρούχα»- Caroline Klatt, συνιδρίτρια και οικονομική διευθύντρια του Headliner Labs.

Πηγή: fortunegreece.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!