Απαγορεύτηκαν τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία της Ιταλίας
Απαγορεύτηκαν τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία της Ιταλίας


Σε εφαρμογή ο νόμος, που προβλέπει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ στους γονείς παιδιών ηλικίας 6-16 ετών που δεν έχουν φροντίσει να τους κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια.

Μόνο παιδιά που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς, θα πηγαίνουν πλέον σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία στην Ιταλία, σύμφωνα με νόμο που τέθηκε σε ισχύ την Δευτέρα.

Οι γονείς που θα στέλνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους ηλικίας 6-16 ετών στο σχολείο κινδυνεύουν με πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ αλλά θα γίνεται κανονικά η παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ τα παιδιά κάτω των 6 ετών θα αποκλείονται από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Η έναρξη εφαρμογής του νόμου, για τον οποίο υπήρξαν πολύμηνες συζητήσεις, έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα ιλαράς στη χώρας παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο Lorenzin, που πήρε το όνομά του από την πρώην υπουργό Υγείας που τον εισήγαγε, τα παιδιά πρέπει να κάνουν μια σειρά υποχρεωτικών εμβολίων πριν παρακολουθήσουν το σχολείο. Συμπεριλαμβάνεται εμβολιασμός για ανεμοβλογιά, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά.

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!