Τo δικό του σχολείο αποκτά το Μακάρειο
Τo δικό του σχολείο αποκτά το Μακάρειο


Το δικό του σχολείο αναμένεται να αποκτήσει το Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία εάν τελικά επέλθει συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας επί της σχετικής πρότασης του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Το σχολείο, όπως πληροφορείται ο «Π», θα ανεγερθεί στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, η ιδέα φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δύο αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής για την εισήγησή του.

Βρέθηκαν χορηγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Δημήτρης Συλλούρης σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία είχε επισκεφθεί ένα νοσοκομείο παίδων στο οποίο λειτουργούσε ένα πρότυπο σχολείο για παιδιά με καρκίνο που βρίσκονται εκεί για θεραπεία. Το συγκεκριμένο σχολείο και ο τρόπος λειτουργίας του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στον πρόεδρο της Βουλής, γι’ αυτό όταν επέστρεψε στην Κύπρο ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου εκπαιδευτικού κέντρου στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο κ. Συλλούρης έχει έρθει ήδη σε επαφή με επιφανείς επιχειρηματίες από το εξωτερικό που αντίκρισαν θετικά την πρότασή του και πλέον αναμένονται τα επόμενα βήματα από τα αρμόδια υπουργεία. Δέον να σημειωθεί ότι σήμερα μόνο μερικά από τα παιδιά του Παιδοογκολογικού παρακολουθούν συγκεκριμένα μαθήματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και αυτό αφορά παιδιά τα οποία επιτρέπεται η έξοδος από τον θάλαμο. Τα παιδιά που νοσηλεύονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα εκτός νοσοκομείου, με τη δημιουργία αυτού του πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα, ενώ για σκοπούς διευκόλυνσης των οικογενειών τους θα μπορούν να φοιτούν στο ίδιο σχολείο του νοσοκομείου και τα αδέλφια τους. Το συγκεκριμένο αίτημα τέθηκε από τους γονείς των παιδιών και έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Παιδείας.

Πηγή: Πολίτης


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!