Πώς αλλάζει η σχέση όταν σβήνει το πάθος;
Πώς αλλάζει η σχέση όταν σβήνει το πάθος;


Όλα είναι υπέροχα στις αρχές μίας σχέσης. Οι ορμόνες του έρωτα κάνουν πάρτι, αλλά φαντάζουν ειδυλλιακά και κλείνεις τα μάτια σε κάθε πρόβλημα και ενόχληση. Βρίσκεσαι σε ένα σύννεφο, μέχρι που σταματά να εκκρίνεται ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη.

Και ενώ ο μήνας του μέλιτος και το αρχικό πάθος έχει διαφορετική διάρκεια για κάθε ζευγάρι, έρχεται η στιγμή που μοιραία θα τελειώσει. Δεν είναι όμως αυτός λόγος για να τα βάψεις μαύρα. Καταρχάς, μπορείς να διατηρήσεις το πάθος, αλλά χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια. Και κατά δεύτερον, η σχέση αλλάζει και εξελίσσεται. Και αυτοί είναι οι τρόποι που σε ενημερώνουν ότι από τον έρωτα περνάς στην αγάπη (ή και όχι).

Η σεξουαλική ζωή θα έχει διακυμάνσεις
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γύρω από αυτό το θέμα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι με το που χάνεται το πάθος, το σεξ βαλτώνει και γίνεται βαρετό ενώ άλλοι θεωρούν ότι το σεξ εξελίσσεται όσο μαθαίνεις κάποιον καλά και αποκτάς μεγαλύτερη οικειότητα μαζί σου. Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι σου το αν θα σταματήσει εντελώς ή αν θα φροντίσεις να μην χάσει τη μαγεία του.

Βλέπεις τα ελαττώματα
Είναι αναπόφευκτο. Ο έρωτας σε κάνει να πλάθεις μία ιδανική εικόνα που δεν υπάρχει. Βλέπεις τον σύντροφό σου εντελώς εξιδανικευμένα και αγνοείς τα red flags ή αυτά που υπό κανονικές συνθήκες θα σε εκνεύριζαν. Μέχρι που περνά το πάθος και τα βλέπεις κανονικότατα. Αν είσαι αληθινός ενήλικας, θα τα αποδεχθείς ως φυσιολογικά (μιλάμε πάντα για τα μικρά και ανθρώπινα), θα αποδεχθείς και τα δικά σου και θα συμπορευτείτε.

Μαλώνετε περισσότερο
Δεν είναι ανάγκη να τσακώνεστε για σοβαρά θέματα. Τα μικρά και ασήμαντα είναι που συνήθως πυροδοτούν καυγάδες γιατί πολύ απλά τώρα τους δίνεις προσοχή. Αν και δεν ακούγεται καλό, οι καυγάδες σου δίνουν την ευκαιρία να μάθεις να επικοινωνείς σωστά τα συναισθήματά σου.

Είσαι περισσότερο ο εαυτός σου
Αυτό μπορεί και να οδηγήσει στον χωρισμό, αλλά είναι πάντα το ζητούμενο σε μία σχέση. Το να μην νιώθεις φόβο και ανασφάλεια, και το να σου επιτρέπεται να λες αυτό που σκέφτεσαι χωρίς φίλτρα και ντροπές, είναι ο λόγος για να παραμείνεις σε μία σχέση. Ακόμα και αν το κάνεις με λάθος τρόπο, το χρωστάς στον εαυτό σου.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!