Επιχείρηση... μυρμήγκια
Επιχείρηση... μυρμήγκια


Τα μυρμήγκια είναι ενοχλητικά όταν εισβάλουν στο σπίτι μας. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά απωθητικά.

Τα μυρμήγκια συνήθως έρχονται σε εσωτερικούς χώρους για να αναζητήσουν τροφή ή για να βρουν ένα σημείο να σχηματίσουν φωλιά. Ακόμη και η μικρότερη ποσότητα από ψίχουλα μπορεί να προσελκύσει μια στρατιά από μυρμήγκια από τα οποία είναι δύσκολο να απαλλαγείτε.

Αν και είναι διαθέσιμα χημικά απωθητικά στην αγορά, αυτά μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τα κατοικίδια ή τα μικρά παιδιά οπότε θα σας συνιστούσαμε να τα αποφύγετε καθαρά για λόγους υγείας και οικονομίας. Όμως τι μπορείτε να κάνετε;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε από τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Εμείς, σας παραθέτουμε κάποιες λύσεις και εσείς διαλέξτε όποια σας βολεύει.

Το κόλπο με τη ζάχαρη
Η μέθοδος λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη ζάχαρη ως πηγή τροφής για να προσελκύσει τα μυρμήγκια και να τα αποτρέψει από την εισβολή σε άλλες περιοχές της ιδιοκτησίας σας. Φτιάξτε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και άχνη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε ένα μπολ σε στρατηγικά σημεία εισόδου δηλαδή κοντά σε παράθυρα και πόρτες. Ως δια μαγείας θα διαπιστώσετε ότι τα μυρμήγκια θα φύγουν, οπότε θα απαλλαγείτε από αυτά.

Βέβαια αν η μέθοδος αυτή δεν σας αρέσει υπάρχουν και άλλες οικολογικές εναλλακτικές λύσεις όπως αυτές που ακολουθούν.

Καφές φίλτρου
Κλείστε τις ρωγμές και τις τρύπες από τις οποίες βγαίνουν τα μυρμήγκια με κόκκους καφέ. Εναλλακτικά, μην πετάξετε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο της μηχανής του γαλλικού καφέ καθώς αποτελούν ένα πρώτης τάξεως υλικό στην απώθηση των μυρμηγκιών.

Καλαμποκάλευρο
Χρησιμοποιήστε το με την ίδια μέθοδο όπως και το ταλκ. Επειδή θα προσπαθήσουν να το φάνε, δυστυχώς γι' αυτά, θα πεθάνουν.

Λευκό Ξύδι
Φτιάχνουμε ένα διάλυμα με ξύδι και νερό για να σφουγγαρίσουμε το πάτωμα και να καθαρίσουμε τον πάγκο της κουζίνας και τα μυρμήγκια γίνονται καπνός!

Κανέλα
Η σκόνη κανέλας σε σημεία κοντά σε πόρτες και παράθυρα δεν αρέσει στα μυρμήγκια με αποτέλεσμα να μένουν εκτός σπιτιού.

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!