4+1 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια μετά από ένα καβγαδάκι!
4+1 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια μετά από ένα καβγαδάκι!


Είναι απαραίτητο και φυσικό κομμάτι μιας σχέσης αλλά όλα κρίνονται από τον τρόπο του χειρισμού. Ο λόγος φυσικά, για τους τσακωμούς και τις διαφωνίες που χαρακτηρίζουν κάθε υγιές ζευγάρι και πολλές φορές, ενισχύουν αντί να αποδυναμώνουν τη σχέση.

Αν νιώθετε πως είστε πολύ κοντά στο να ξεσπάσετε, τότε ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια ανάσα και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι με τις φωνές δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Αλλά ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να συζητήσετε ψύχραιμα, το πιο σημαντικό μέρος του τσακωμού σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στο τέλος.

Όπως τονίζουν οι ψυχοθεραπευτές, αν μετά από κάθε διαφωνία με τον σύντροφό σας, κάνετε τα πέντε παρακάτω πράγματα, τότε συγκαταλέγεστε στη λίστα των happy couples. Τα πράγματα που κάνουν λοιπόν τα ευτυχισμένα ζευγάρια μετά από έναν τσακωμό είναι τα εξής:

1. Αναγνωρίζουν τα λάθη τους
Όταν οι δύο σύντροφοι αναγνωρίζουν στο τέλος της σύγκρουσης, τα λάθη τους ο καθένας από την πλευρά του, τότε σίγουρα έχουν καταφέρει να έχουν μια υγιή σχέση. Δεν επιμένουν και δεν κουνούν επικριτικά το δάχτυλο ακόμη κι αν έχουν άδικο σε κάτι. Είναι αρκετά ώριμοι για να παραδεχτούν ότι έφταιξαν μπροστά στο πρόσωπο, με το οποίο είναι μαζί.

Όπως τονίζει ο ψυχοθεραπευτής, Kurt Smith: «Τα ευτυχισμένα ζευγάρια παραδέχονται τα λάθη τους στο τέλος του τσακωμού. Τα υπόλοιπα κατηγορούν διαρκώς τον σύντροφό τους».

2. Λένε συγγνώμη και το εννοούν
Μπορεί να είναι προφανές ότι πρέπει να συμβεί αλλά ελάχιστα ζευγάρια ζητούν συγγνώμη μετά από έναν καυγά. Είναι μια πολύ απλή αλλά και αρκετά δύσκολη διαδικασία, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς παραμερίζει τον εγωισμό, κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Ο πιο γρήγορος τρόπος ωστόσο για να επιλυθεί γρήγορα ό,τι προηγήθηκε είναι ένα αληθινό «συγγνώμη».

3. Προσπαθούν να μάθουν κάτι νέο μέσα από τη διαφωνία τους
Ένας τσακωμός μας μαθαίνει πάντα κάτι καινούριο, κυρίως για τον εαυτό μας αλλά και για τον σύντροφό μας. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια βλέπουν τις διαφωνίες που έχουν σαν μια καλή ευκαιρία για εξερεύνηση και αυτοανακάλυψη οπότε προσπαθούν να δουν καθαρά τι έκαναν λάθος, τι χρειάζεται να βελτιώσουν και τι δεν πρέπει να επαναλάβουν ποτέ ξανά στο μέλλον κατά την επικοινωνία μεταξύ τους.

4. Κάνουν από κοινού προσπάθεια να τα ξαναβρούν
Κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι ξέρει να υποχωρεί μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση για να ξαναβρεί τις ισορροπίες και να προχωρήσει μπροστά. Λειτουργεί με ομαδικό πνεύμα και όχι ατομικά, αφήνοντας πίσω κάθε πείσμα και εγωισμό που θα μπορούσε να χειροτερέψει την κατάσταση.

5. Αφήνουν πίσω τους τα αρνητικά συναισθήματα
Κάθε τσακωμός αφήνει κατάλοιπα και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία αν συνεχίζονται μετά από μέρες, μάλλον είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η σχέση δεν λειτουργεί καλά. Μια σχέση που είναι υγιής, απομακρύνεται από κάθε αρνητική σκέψη και συναίσθημα μετά από έναν τσακωμό και αυτό ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά μόνο οι σύντροφοι που είναι ευτυχισμένοι μαζί.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!