Οι διακοπές του Πάσχα... με και χωρίς παιδιά
Οι διακοπές του Πάσχα... με και χωρίς παιδιά


Πριν τα παιδιά:
Κανονίζεις το που θα πας την τελευταία στιγμή – εκεί γύρω στη Μεγάλη Τρίτη. Αν είσαι single, διαλέγεις την πιο πολλά υποσχόμενη πρόταση (αυτή που μοιάζει να περιλαμβάνει περισσότερη διασκέδαση, ξενύχτια, αλκοόλ, γκομενάκια). Αν είσαι σε σχέση, διαλέγεις την τελευταία στιγμή τον πιο ρομαντικό προορισμό, κλείνεις και το πιο χαριτωμένο boutique ξενοδοχείο, βάζεις σε μια βαλίτσα δύο σέξι βρακιά και φεύγεις.

Μετά τα παιδιά:
Καταστρώνεις την πασχαλινή απόδραση για μήνες. Κοιτάς προορισμούς με καλή πρόσβαση από την Αθήνα, ρωτάς να μάθεις ποιες περιοχές έχουν τα καλύτερα οργανωμένα νοσοκομεία και φαρμακεία, ψάχνεις family friendly ξενοδοχεία. Καταλήγεις στο οικογενειακό σπίτι στην Αιδηψό, γιατί τελικά δεν σου φτάνουν ούτε οι μέρες, ούτε τα λεφτά, ούτε τα κουράγια για κάτι πιο πρωτότυπο.

Πριν τα παιδιά:
Κάνεις απολαυστικά, ξέγνοιαστα road trips έχοντας ανοιχτά παράθυρα, ακούγοντας Morrissey στη διαπασών, πίνοντας καφέδες και τρώγοντας junk food που αγόρασες στη στάση που έκανες στο φαστφουντάδικο στην Εθνική οδό.

Μετά τα παιδιά:
Όσο ο σύζυγος οδηγεί, βρίσκεσαι στο πίσω κάθισμα να δίνεις νεράκι/ χυμό/ μπισκότο/ μπανάνα στο δίχρονο παιδί σου και την πιπίλα στο νεογέννητο που του πέφτει συνέχεια, και ενώ πεθαίνεις για έναν καφέ ή μια τυρόπιτα δεν σταματάς πουθενά γιατί ξέρεις πως την ώρα που θα σταματήσει να κινείται το αυτοκίνητο, θα αρχίσουν και τα δύο να κλαίνε ρυθμικά. Το cd player παίζει στο repeat τον Τεμπέλη Δράκο.

Πριν τα παιδιά:
Απολαμβάνεις όλα τα παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα της κουζίνας – αρκεί να έχει ασχοληθεί άλλος για να τα φτιάξει.

Μετά τα παιδιά:
Συνειδητοποιείς πως εσύ είσαι αυτός ο «άλλος» που πρέπει να μπει στην κουζίνα και να βράσει, να ζυμώσει και να πλάσει. Και το κάνεις και τελικά είσαι περήφανη για αυτό, παρά το αμφιβόλου ποιότητας αποτέλεσμα.

Πριν τα παιδιά:
Όσο εσύ βάφεις τα νύχια σου, η τηλεόραση παίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Μετά τα παιδιά:
Όσο εσύ βάφεις αυγά, η τηλεόραση παίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Πριν τα παιδιά:
Περνάς το νωχελικό απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου κάνοντας βόλτες σε σοκάκια, καλντερίμια και καντούνια φορώντας τα uber cool sneakers που αγόρασες αμέσως μόλις μπήκε το Δώρο Πάσχα ή ξεφυλλίζοντας δίπλα σε κάποιο τζάκι την αγγλική Vogue.

Μετά τα παιδιά:
Η μόνη επαφή που έχεις με τη μόδα είναι το να φωτογραφίζεις την κόρη σου μαζί με την νονά της φορώντας τα uber cool ασορτί sneakers τους, καθώς και το κομψό σοκολατένιο αυγό της.

Πριν τα παιδιά:
Βάζεις τα καλά σου και πας στην Ανάσταση. Γυρνάς σπίτι, τρως, πίνεις και κάνεις σεξ.

Μετά τα παιδιά:
Μαγειρεύεις από το απόγευμα, κοιμίζεις τα παιδιά, είσαι κουρέλι, σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, βάζεις ξυπνητήρι, ξυπνάς και πας κακήν κακώς στην Ανάσταση. Γυρνάς σπίτι, μασαμπουκιάζεις και ξαναπέφτεις για ύπνο.

Πριν τα παιδιά:
Την Κυριακή του Πάσχα ξυπνάς μεσημεράκι, κάνεις skip το πρωινό και περνάς κατευθείαν στο κοκορέτσι.

Μετά τα παιδιά:
Την Κυριακή του Πάσχα ξυπνάς από το χάραμα, διαβάζεις παραμύθια, παίζεις με την Πέπα το Γουρουνάκι, φτιάχνεις πλαστελίνες, ζωγραφίζεις, ενώ παράλληλα ροκανίζεις πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια. Μέχρι να έρθει η ώρα για το αρνί είσαι ήδη χορτάτη.

Πριν τα παιδιά:
Στο πασχαλινό τραπέζι τρως μέχρι σκασμού και μετά πίνεις ένα εσπρεσάκι για να συνέλθεις.

Μετά τα παιδιά:
Στο πασχαλινό τραπέζι τρως μέχρι σκασμού και μετά πίνεις ένα εσπρεσάκι ντεκαφεινέ για να θηλάσεις. Το μωρό αντί για μωρουδίλα μυρίζει τσίκνα.

Πριν τα παιδιά:
Η παρέα μαζεύεται στη βεράντα και παίζει χαρτιά, κουτσομπολεύει, γελάει.

Μετά τα παιδιά:
Η παρέα μαζεύεται στη βεράντα και παίζει χαρτιά, κουτσομπολεύει, γελάει, όσο εσύ κυνηγάς ένα αεικίνητο δίχρονο στον κήπο.

Πηγή: missbloom.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!