4+1 λόγοι που είσαι single
4+1 λόγοι που είσαι single


Ας ξεκινήσουμε με αυτό που ισχύει, αλλά κανείς δεν λέει. Δεν υπάρχει κάτι κακό με το να είσαι single. Δεν είναι κάποιου είδους τιμωρία που υπομένουμε, μέχρι να βρεθεί ο ιδανικός σύντροφος. Δεν είναι lifestyle, είναι απλώς η φάση της ερωτικής σου ζωής.

Αν ωστόσο ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι single αλλά παραπονιούνται συνέχεια για αυτό, υπάρχει περίπτωση να επιρρίπτεις ευθύνες στους άλλους ή στο σύμπαν και να μην παραδέχεσαι ότι το να είσαι single είναι μία υποσυνείδητη επιλογή, που καλώς συμβαίνει, ή που μπορεί να αλλάξει. Ποιοι είναι συνήθως οι λόγοι που σε οδηγούν στο να είσαι single, αλλά που μάλλον δεν το καταλαβαίνεις;

Συμβαίνουν άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου
Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και να τα κάνουμε και εξαιρετικά. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι, υπάρχει περίπτωση να ρίχνουμε το βάρος και όλη μας την ενέργεια στη δουλειά ή σε ένα προσωπικό θέμα σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και είναι οκ.

Δεν ψήνεσαι για υποχωρήσεις
Ακόμα και αν βρούμε τον ιδανικό άνθρωπο για εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις δεν χρειάζονται υποχωρήσεις και προσπάθεια. Θα πρέπει να μάθεις να συναντάς τον άλλο στη μέση και να βρίσκετε λύσεις που θα λειτουργούν και για τους δύο. Αν δεν είσαι σε τέτοια φάση, είναι λογικό να επιλέγεις με μεγαλύτερη ευκολία τη single ζωή.

Σε αποθαρρύνουν οι χωρισμοί γύρω σου
Αν και δεν είναι καλό να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, είναι λογικό να βλέπεις διαζύγια ή σύντομες σχέσεις και να φοβάσαι ότι πάντα αυτή είναι η κατάληξη. Αν και αποτελεί μεγάλη πιθανότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φοβηθούμε την αποτυχία. Αυτή είναι η ζωή.

Σου αρέσει το dating
Ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τις νέες γνωριμίες, να ανακαλύπτει νέες προσωπικότητες και να βγαίνει έξω με διαφορετική παρέα, θα προτιμήσει δύσκολα τη μονογαμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε για μία de facto κατάσταση. Μπορεί να νιώσεις αλλιώς σε 6 μήνες.

Έχεις συγκεκριμένα standards
Αυτό είναι ένα θέμα που χωρά μεγάλη συζήτηση. Οι άνθρωποι θεωρούν κακό το να έχεις συγκεκριμένα πράγματα που θες από έναν σύντροφο, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε patterns που υιοθετούμε ασυναίσθητα. Το ζητούμενο δεν είναι να ρίξεις τα standards σου προκειμένου να μην είσαι μόνη, αλλά να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσένα.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!