Πρώτα φίλοι, μετά σύντροφοι
Πρώτα φίλοι, μετά σύντροφοι


«Μέσα στα μάτια σου ο κόσμος όλος, έρωτας, έρωτας κεραυνοβόλος». Αν δεν σας έχει συμβεί ποτέ, μάλλον ανήκετε στην πλειοψηφία, όπως αποδεικνύει νέα έρευνα.

Σήμερα καταρρίπτονται οι θεωρίες για παθιασμένους κινηματογραφικούς έρωτες και σχέσεις που ξεκίνησαν από το Tinder. Όλα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ψηφίζει φιλία, οικειότητα και ασφάλεια προτού παραδοθεί σε έναν έρωτα.

Σε μία ανάλυση 7 διαφορετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, οι ειδικοί κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα. Το 66% των συμμετεχόντων, που ήταν φοιτητές ή νέοι ενήλικες, ξεκίνησε μία ερωτική σχέση η οποία ήταν πρώτα φιλική. Και αν αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε για όλους τους μεγάλους έρωτες που δεν φτούρησαν, υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο ότι δεν χτίσατε πρώτα τα θεμέλια μίας βαθιάς φιλίας.

Αντικειμενικά, όσο το κομμάτι του σεξ και του έρωτα δεν μπαίνει σε μία σχέση, υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος να αναπτυχθεί η ουσία μίας σχέσης. Η επικοινωνία, το κατά πόσο υπάρχει κοινή κοσμοθεωρία και η εξέλιξή της, χωρίς πίεση και άγχος. Η πανδημία, δε, άλλαξε τα δεδομένα στις γνωριμίες και ο φόβος για την υγεία άλλαξε και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουμε να σχετιστούμε με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Επομένως, δεν το λες και παράλογο.

Δεν υπάρχει σωτηρία αν ξεκινήσει ερωτικά μία σχέση;

Προφανώς και κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να γνωρίσουν κάποιον σε βάθος προτού ξεκινήσουν οτιδήποτε ερωτικό (ή σεξουαλικό) μαζί του. Όποια και να είναι η εκκίνηση της σχέσης, το ζητούμενο είναι η εξέλιξή της μέσα στον χρόνο. Η φιλία βρίσκεται στον πυρήνα της σχέσης και αυτή είναι που κρατά μαζί ένα υγιές ζευγάρι. Σύντροφοι που επικοινωνούν, δεν φοβούνται να εκτεθούν, στηρίζουν και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Η φιλία μπορεί να είναι αρχή αλλά μπορεί να είναι και η κατάληξη.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!