3 tips για να ξαναβρείτε την όρεξη για σεξ!
3 tips για να ξαναβρείτε την όρεξη για σεξ!


Η όρεξη για σεξ δεν είναι κάτι δεδομένο. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο το άγχος, λίγο ο Covid, δεν θέλει και πολύ για να αναζητάμε τη χαμένη μας λίμπιντο.

Καταφτάνει το Σαββατοκύριακο κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να βάλετε την πιο ξεχειλωμένη πιτζάμα, να ξαπλώσετε στον καναπέ αγκαλιά με Netflix και σοκολάτες και να μην προβληματιστείτε για τίποτα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μήπως όμως αμελούμε μία από τις μεγαλύτερες και αγχολυτικότερες απολαύσεις; Μήπως να το δούμε σαν new season's resolution κάνοντας το φθινόπωρο την πιο καυτή εποχή του χρόνου;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι η μειωμένη όρεξη για σεξ είναι απολύτως φυσιολογική «παρενέργεια» των τελευταίων 2 χρόνων. Είμαστε άνθρωποι και δεν γίνεται να μένουμε ανεπηρέαστοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αν συνυπολογίσετε και τους ατομικούς καθημερινούς προβληματισμούς, δεν θέλει και πολύ να δούμε το σεξ να φεύγει από το παράθυρο. Το Σαββατοκύριακο όμως είναι εδώ κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κάνουμε λίγο πιο πικάντικο. Και αυτοί οι 3 τρόποι θα μάς βοηθήσουν.

Τρώμε, πίνουμε, γλεντάμε

Δεν εννοώ φυσικά να φάμε μέχρι σκασμού ή να πιούμε πολύ αλκοόλ, γιατί αυτό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορείτε όμως να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο brunch ή να δοκιμάσετε ένα μαγαζί που έχετε βάλει καιρό στο μάτι. Φαίνεται άσχετο με το σεξ, αλλά δεν είναι. Η διάθεση φτιάχνει, εσείς χαλαρώνετε και η λίμπιντο κοντοζυγώνει. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε την ατμόσφαιρα με αρωματικά κεριά και μουσική που ξέρουμε ότι μάς βάζει στο mood.

Ξεχνάμε τα πρέπει και τη λέξη «φυσιολογικό»

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να μπαίνουμε σε συγκρίσεις και να θεωρούμε ότι οφείλουμε να φερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους. Δεν υπάρχουν κανόνες, νόρμες και οδηγίες. Καταρχάς, αποδεχόμαστε το ότι η ερωτική διάθεση κάνει κύκλους και περνάμε διάφορες φάσεις. Αν δεν θέλετε να κάνετε σεξ αυτή την περίοδο, σεβαστείτε τον εαυτό σας. Αν νιώθετε ότι έχει περάσει καιρός και θέλετε, κάντε το με τον δικό σας τρόπο και ζητήστε το ίδιο από τον σύντροφό σας.

Δεν ντρεπόμαστε να διεκδικήσουμε

Αυτό είναι ένα θέμα που μάς αφορά σε όλα τα θέματα. Αν μιλάμε για σεξ, μην περιμένετε να θέλετε να κάνετε σεξ αν δεν μιλάτε για τις φαντασιώσεις και τι σας αρέσει. Το ζητούμενο είναι η απόλαυση και η χαλάρωση, όχι να κάνουμε κάτι επειδή επιβάλλεται. Ξεκινήστε με απαλά χάδια και αγγίγματα και μην βιάζεστε να περάσετε στο «ψητό». Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!