Μήπως είστε πιο ευτυχισμένοι όταν κοιμάστε χωριστά;
Μήπως είστε πιο ευτυχισμένοι όταν κοιμάστε χωριστά;


H αλήθεια είναι, πως όταν μιλάμε για αγαπημένα ζευγάρια, δύσκολα μπορούμε να τα φανταστούμε να κοιμούνται χώρια. Ωστόσο, το «διαζύγιο ύπνου» είναι μια τάση που ασπάζονται όλο και περισσότεροι, προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν καλό και ποιοτικό ύπνο. Τέσσερα ζευγάρια που κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια εδώ και χρόνια, δηλώνουν πιο ευτυχισμένα από ποτέ και μοιράζονται την εμπειρία τους.

Η Κατερίνα και ο Μιχάλης είναι παντρεμένοι 12 χρόνια και τα τελευταία 6 πήραν ξεχωριστούς δρόμους... στον ύπνο.

«Πιστεύω ότι είμαστε ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι. Έχουμε κοινά όνειρα, χόμπι και... χούγια και, πραγματικά η συμβίωσή μας είναι αρμονική. Σ' ένα πράγμα ωστόσο, δεν καταφέραμε να ταιριάξουμε, όσο κι αν το προσπαθήσαμε, και αυτό είναι ο ύπνος. Εμένα μου αρέσει να κοιμάμαι με ανοιχτή την τηλεόραση γιατί με νανουρίζει, στον Μιχάλη από την άλλη, του προκαλεί αυπνίες. Δεν θυμάμαι πόσες φορές καυγαδίσαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καταπιεστήκαμε και οι δυο για αρκετά χρόνια προσπαθώντας να συμβιβαστούμε μέχρι που ένα βράδυ πήραμε την απόφαση να κοιμόμαστε χώρια. Αγοράσαμε δυο κρεβάτια και τοποθετήσαμε στη μέση ένα παραβάν. Στη μεριά μου προφανώς η τηλεόραση παίζει ακόμα τα βράδια! Αν ξέραμε πόσο καλό θα έκανε στη σχέση μας, θα το είχαμε εφαρμόσει νωρίτερα. Μεταξύ μας δεν έχει αλλάξει τίποτα, εκτός το ότι κοιμόμαστε και οι δυο καλά και δεν έχουμε νεύρα το πρωί».

Ο Κώστας κοιμάται χώρια με την γυναίκα του τα τελευταία 2 χρόνια.

«Από τον πρώτο χρόνο είχαμε πρόβλημα στο κομμάτι του ύπνου. Η γυναίκα μου είναι πολύ ανήσυχη όταν κοιμάται - στριφογυρίζει, τραντάζεται και κάνει θόρυβο. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές ξύπνησα από κάποια κλωτσιά! Για πολύ καιρό φοβόμουν να της το συζητήσω, καθώς δεν ήθελα να το παρεξηγήσει και να νομίζει ότι δεν την αγαπάω. Βλέπετε, όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι οι αληθινά ερωτευμένοι κοιμούνται σφιχταγκαλιάσμενοι, όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Ο καλός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για το σώμα και την ψυχή μας και δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις, φοβούμενοι διάφορα στερεότυπα που μας έχουν επιβληθεί. Μετά από πολλή σκέψη, ρίσκαρα και της ζήτησα να κοιμόμαστε χώρια. Καθώς είναι πολύ ανοιχτόμυαλη το δέχτηκε αμέσως. Από τότε είμαστε καλύτερα από ποτέ! Ακόμα και η ερωτική μας ζωή έχει απογειωθεί. Νιώθουμε λες και βρισκόμαστε στην 5ημερη του σχολείου και τρυπώνουμε ο ένας στο κρεβάτι του άλλου! Πραγματικά, συμβιβαζόμαστε με τόσα στην καθημερινότητά μας. Ας μην είναι ο ύπνος μέσα σε αυτά»

H Άννα και ο Δημήτρης κοιμούνται χώρια από την αρχή του γάμου τους και είναι μαζί 7 χρόνια.

«Τόσο ο άντρας μου όσο και εγώ ζήσαμε πολλά χρόνια στο εξωτερικό, οπότε το ''sleep divorce'' δεν μας ξενίσε ποτέ σαν ιδέα, μιας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το επιλέγουν πολλά ζευγάρια. Είμαστε και οι δυο πάρα πολύ ιδιότροποι στον ύπνο και είναι πολύ σημαντικό για μας να τον απολαμβάνουμε. Δουλεύουμε πολλές ώρες σε εξαιρετικά απαιτητικές θέσεις, οπότε προτεραιότητά μας είναι η σωστή ξεκούραση για να μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Με την πρώτη ματιά, κάποιος δεν θα καταλάβει ότι το μεγάλο κρεβάτι μας είναι στην πραγματικότητα δυο ξεχωριστά, που απλά βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Έτσι έχουμε και οι δυο την ηρεμία μας και δεν καταπιεζόμαστε. Πάντα πριν κοιμηθούμε, θα περάσουμε χρόνο σ' ένα από τα δύο με χάδια και χαλαρή κουβέντα για το πώς ήταν η μέρα μας. Άλλο η τρυφερότητα και η εγγύτητα και άλλο ο ύπνος. Όταν το καταλάβει αυτό ο κόσμος, θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένος στη σχέση του.»

Η Μάρα με τον άντρα της άρχισαν να κοιμούνται χώρια από την εγκυμοσύνη.

«Με τον άντρα μου ποτέ δεν ταιριάζαμε στον ύπνο ωστόσο, ούτε που μας πέρναγε απ' το μυαλό να κοιμόμαστε χώρια. Όπως και να το δει κανείς το «διαζύγιο ύπνου» δεν είναι μέρος της ελληνικής κουλτούρας. Όταν έμεινα έγκυος όμως αναγκαστήκαμε να ''χωρίσουμε'', καθώς ο σύζυγός μου κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο και φοβόμασταν μη με χτυπήσει κατά λάθος.

Δεν θα πω ψέματα, από τότε μέχρι και σήμερα που το κοριτσάκι μας είναι 2 χρονών κοιμόμαστε σε ξεχωριστά κρεβάτια - στο ίδιο δωμάτιο φυσικά. Καλομάθαμε και οι δυο και απολαμβάνουμε πραγματικά τον ύπνο μας! Είδαμε στην καθημερινότητα ότι είμαστε πιο ξεκούραστοι και ήρεμοι και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα. Και για όσους πιστεύουν ότι αυτό έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, να σας εκμυστηρευτώ ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μας».

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!