7 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε υποστηρίζει
7 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε υποστηρίζει


Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση είναι σημαντικό να νιώθετε πως έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο που σας στηρίζει και σας εμπνέει ασφάλεια.

Ένας υποστηρικτικός σύντροφος θα κάνει διάφορα πράγματα για εσάς όπως να ακούσει τα προβλήματά σας, να σας ενθαρρύνει να πετύχετε τους στόχους σας και να σας φτιάξει τη διάθεση όταν είναι πεσμένη.

Αυτή η στάση - όταν είναι αμφίδρομη - συμβάλλει σε μια ισχυρή και υγιή σχέση. Έτσι, εάν ο σύντροφός σας δεν σας υποστηρίζει, μπορεί πραγματικά να αισθανθεί ότι λείπει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Η ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη σε μια σχέση δημιουργεί συνοχή μεταξύ δύο ανθρώπων. Δείχνει το επίπεδο της αγάπης και της φροντίδας, καθώς και τη σταθερότητα. Όταν δεν υπάρχει υποστήριξη ή όταν η υποστήριξη δεν υπάρχει με συνέπεια, καθιστά τη σχέση ευάλωτη.

Βασικά, εάν ο σύντροφός σας δεν σας στηρίζει, τα πράγματα θα αρχίσουν να καταρρέουν γρήγορα. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν διαφορές ή συγκρούσεις και τα ίδια ζητήματα τείνουν να ξαναεμφανιστούν.

Δείτε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν είναι υποστηρικτικός.
Υποβιβάζει τα συναισθήματά σας

Ένα σύντροφός που δεν σας στηρίζει δεν δίνει και μεγάλη βάση σε αυτά που νιώθετε. Από την άλλη μεριά ο υποστηρικτικός σύντροφος θα προσπαθήσει να καταλάβει καλύτερα τα συναισθήματά σας κάνοντας ερωτήσεις.

Δεν θέλει να συμμετέχει σε σοβαρές συζητήσεις

Σε αυτή την περίπτωση, θα απομακρυνθεί εντελώς όταν προσπαθείτε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση. Μπορεί να μην απαντήσει στα μνήματά σας ή να συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει τίποτα - όλα αυτά θα σας κάνουν να αισθανθείτε μόνοι.

Μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό να μιλάμε για σοβαρά πράγματα, αλλά ένας υποστηρικτικός σύντροφος θα σας ακούσει ευχαρίστως.

Σας απογοητεύει συχνά

Ο σύντροφός σας είναι ένα από τα λίγα άτομα που θα ήθελαν να γιορτάσουν σημαντικές σας στιγμές. Επομένως, θεωρήστε το κακό σημάδι εάν πρέπει να ρωτήσετε εάν θα είναι εκεί.

Δεν χαίρεται με τις επιτυχίες σας

Να είστε προσεκτικοί με έναν σύντροφο που φαίνεται να προσποιείται ότι είναι ενθουσιασμένος, όταν τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή σας.

Δεν ενδιαφέρεται για τους στόχους σας

Είτε θέλετε να υιοθετήσετε ένα σκύλο, να αγοράσετε το δικό σας σπίτι, ένας υποστηρικτικός σύντροφος θα είναι εκεί δίπλα σας. Από τα μεγάλα πράγματα μέχρι τα μικρά πράγματα, ένας μη υποστηρικτικός συνεργάτης θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα ενδιαφερθεί ούτε θα βρει τρόπους να σας βοηθήσει.

Εξαφανίζεται όταν προκύπτουν προβλήματα

Ο σύντροφός σας πρέπει να είναι εκεί μαζί σας σε σημαντικά γεγονότα . Αν αντιμετωπίζετε ένα σοβαρό πρόβλημα όπως ένα ζήτημα υγείας, αλλαγή εργασίας, ατύχημα κ.λπ., ο υποστηρικτικός σύντροφος θα φροντίσει να είναι εκεί για εσάς, όχι μόνο σωματικά αλλά και συναισθηματικά. Εάν ο σύντροφός σας φαίνεται να υποχωρεί όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, τότε αυτή η συμπεριφορά πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις

Είναι εξαιρετικά αρνητικός

Σκεφτείτε τη διάθεση του συντρόφου σας κάθε φορά που του μιλάτε για κάτι που σας ενδιαφέρει. Αντιδρά με αρνητικότητα ή σας κάνει να νιώθετε αμηχανία; Εάν ναι, τότε κάτι συμβαίνει.

Για παράδειγμα θέλετε να μάθετε ένα όργανο μουσικής. Ένας μη υποστηρικτικός σύντροφος δεν θα σας ενθαρρύνει, αντιθέτως θα βρει να πει μόνο τα αρνητικά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!