Τα (πέντε) καλά του να είσαι single
Τα (πέντε) καλά του να είσαι single


Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι χαρούμενοι επειδή δεν έχουν σχέση. Μπορεί να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν γιατί, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να χαίρεστε που είστε single. Δεν είναι μόνο ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση που συνοδεύει την εργένικη ζωή.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικά επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του να είστε single
Μπορείτε να γυμναστείτε περισσότερο

Όσοι είναι μόνοι τους μπορούν να επιλέξουν πώς να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν. Έτσι λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε αν θα ξοδέψετε χρήματα για να ασκηθείτε ή να ξεκινήσετε ένα καινούριο σπορ, η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε ακόμη και να προπονηθείτε για έναν μαραθώνιο εάν έτσι θέλετε να περάσετε το χρόνο σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς όσοι είναι single γυμνάζονται περισσότερο από τους δεσμευμένους.

Έχετε καλύτερη υγεία

Όταν ζείτε μόνοι σας, έχετε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείτε στη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σας ευεξία. Μπορείτε να μαγειρέψετε τρόφιμα καλύτερης ποιότητας, να ασκηθείτε περισσότερο και να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω. Μπορείτε να ακολουθήσετε οποιοδήποτε είδος διατροφής θεωρείτε ότι ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας και να εξαλείψετε τους πειρασμούς από το σπίτι σας. Η εργασία και η προσωπική ζωή μπορούν να οργανωθούν γύρω από τη ρουτίνα άσκησης που επιλέγετε.

Έχετε περισσότερους φίλους

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είστε single είναι ότι έχετε χρόνο να αφιερώσετε στις φιλίες σας. Όταν δεν είστε παντρεμένοι ή δεν βρίσκεστε σε σχέση, μπορείτε να αναπτύξετε ισχυρότερες φιλίες . Μπορείτε να είστε εκεί όταν σας χρειάζονται και είναι πιο εύκολο να περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας. Μια μελέτη σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου δείχνει ότι ο γάμος μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από τις κοινωνικές σχέσεις.

Φροντίζετε περισσότερο τις δικές σας ανάγκες

Η single ζωή σας δίνει την ευκαιρία να σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες και πώς μπορείτε να τις ικανοποιήσετε. Η εκπαίδευση, η σταδιοδρομία, τα χόμπι και οι σχέσεις είναι όλες οι πτυχές της ζωής σας για τις οποίες μπορείτε να κάνετε επιλογές χωρίς να συμβουλευτείτε κανέναν άλλο.

Μαθαίνετε να απολαμβάνετε τη δική σας παρέα

Όσο περισσότερο καιρό είστε χωρίς σχέση, τόσο καλύτερα απολαμβάνετε την παρέα με τον εαυτό σας. Μπορείτε να απολαύσετε το να είστε μόνοΙ στο σπίτι σας ή ακόμα και έξω. ΑπολαμβάνΕΤΕ τη συντροφιά των άλλων, αλλά δεν τη χρειάζεστε.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ρωτάνε πότε θα βρείτε έναν σύντροφο και θα παντρευτείτε, γνωρίζετε ότι το να είστε single σας προσφέρει πολλά οφέλη. Η ομορφιά του να είστε μόνοι είναι ότι αν επιλέξετε να είστε με κάποιον, μπορείτε να το κάνετε και αυτό.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!