11+1 σημάδια τοξικής σχέσης
11+1 σημάδια τοξικής σχέσης


Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ασφαλείς. Θα πρέπει επίσης να αισθανθείτε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας. Οι τοξικές σχέσεις σας κάνουν να νιώθετε το αντίθετο.

Δείτε μερικά σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική (και δεν χρειάζεται να είναι ερωτική σχέση - θα μπορούσε να είναι με έναν φίλο, συγγενή ή συνάδελφο):

*Το άλλο άτομο παίρνει και δεν δίνει ποτέ. Η υγιής σχέση είναι ένας αμφίδρομος δρόμος.

*Νιώθετε στραγγισμένοι. Εάν είστε ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλημένοι αφού περάσετε χρόνο μαζί του, υπάρχει πρόβλημα.

*Η επικοινωνία είναι κακή. Σας αφήνει στο σκοτάδι όλη την ώρα και νιώθετε ότι πρέπει να μαντέψετε σχεδόν τα πάντα.

*Το δράμα δεν τελειώνει ποτέ. Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές, όμως τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα σε μια σχέση δεν είναι υγιή για κανέναν.

*Δεν μπορείτε να εκφράσετε πώς αισθάνεστε πραγματικά ή δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με φυσικό και άνετο τρόπο.

*Η αρνητικότητα είναι ασταμάτητη. Κάποιος που φαίνεται ανίκανος να πει κάτι θετικό για εσάς είναι ο ίδιος ο ορισμός του τοξικού.

*Υπάρχει εχθρικό κλίμα. Εάν φαίνεται συνέχεια θυμωμένος μαζί σας και εσείς νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι αυτό, τότε δεν βρίσκεστε σε μια υγιής σχέση.

*Εάν προσπαθεί να ασκήσει τη δύναμή του πάνω σας - για παράδειγμα, να σας κάνει να κάνετε πράγματα που ξέρει ότι δεν σας ενδιαφέρουν - αυτή δεν είναι μια ισορροπημένη σχέση.

*Σας αποκόπτει από τους φίλους και την οικογένεια. Τα κουδούνια συναγερμού πρέπει να χτυπήσουν εάν σας αποθαρρύνει - ή ακόμη και σας απαγορεύει - να διατηρήσετε σχέσεις με άλλους.

*Έλλειψη υποστήριξης. Το να μην είναι εκεί για εσάς όταν πραγματικά το χρειάζεστε είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης.

*Αλλαγή των προτύπων ή των στόχων σας. Η μείωση των προτύπων σας λόγω της επιρροής ενός άλλου ατόμου ή αναβολή των στόχων σας που ήταν σημαντικοί για εσάς, είναι σημάδι τοξικότητας.

*Δεν είναι πάντοτε άμεσα προφανές ότι μια σχέση έχει γίνει τοξική - αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να εισχωρήσουν σταδιακά. Εάν αντιληφθείτε ότι υπάρχουν ζητήματα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάτι γι 'αυτό. Εάν πιστεύετε ότι η συζήτηση μπορεί να βοηθήσει, ξεκινήστε τη και, εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Εάν όχι, ίσως είναι καιρός βάλετε ένα τέλος.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!