Μη λες «σ’ αγαπώ» περιμένοντας ν' ακούσεις «κι εγώ»
Μη λες «σ’ αγαπώ» περιμένοντας ν' ακούσεις «κι εγώ»


Να το λες το “σ’ αγαπώ”, να το φωνάζεις, να το μοιράζεις! Κι ας μην περιμένεις ν’ ακούσεις “κι εγώ σ’ αγαπώ”. Η αληθινή αγάπη δε θέλει ανταλλάγματα. Δε στηρίζεται στο “δούναι και λαβείν”.

Αγαπάς αληθινά όταν αγαπάς χωρίς λόγο. Δεν αγαπάς για να σε αγαπήσουν. Αγαπάς γιατί το θέλεις εσύ. Γιατί είναι λόγος να ζεις και να νιώθεις ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Αγαπάς γιατί έτσι δίνεις αξία στη ζωή σου και ανανεώνεις το οξυγόνο σου. Και το δείχνεις. Και το φωνάζεις. Δεν το κρατάς μέσα σου. Το μοιράζεσαι και νιώθεις καλά.

Πόσο λάθος κάνουμε όταν αγαπάμε και περιμένουμε να αγαπηθούμε ακριβώς το ίδιο. Ως αντάλλαγμα. Ως δοσοληψία. Όσα δώσουμε τόσα να πάρουμε. Κι αν πάρουμε λιγότερα απογοητευόμαστε. Κι αν πάρουμε περισσότερα “κοκορευόμαστε” για την επιτυχία. Όμως όχι! Η αγάπη δεν είναι παζάρι.

Αγαπώ. Ναι, αγαπώ γιατί το θέλω εγώ. Την αγάπη την έχω στη ζωή μου, την κανακεύω, τη φροντίζω, τη γεύομαι, τη μοιράζομαι. Με αυτήν πορεύομαι γιατί είναι κινητήρια δύναμη ζωτικής σημασίας για μένα.

“Σ’ αγαπώ” , ακούς; Κι αν μου πεις “κι εγώ σ’ αγαπώ”, θα πετάξω στους ουρανούς. Μα κι αν δεν το ακούσω, πάλι καλά θα πορευτώ. Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα κουβαλώ το πιο πολύτιμο συναίσθημα που έχει νιώσει ένας άνθρωπος. Την Αγάπη!

Πηγή: loveletters.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!