4 συμβουλές για να διατηρηθεί το πάθος με τα χρόνια
4 συμβουλές για να διατηρηθεί το πάθος με τα χρόνια


Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για ερωτική επαφή είναι διαχρονική. Καθώς μεγαλώνετε, το σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο όπως ήταν στα 20 σας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι πολύ ευχάριστο.

Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικότητας είναι πιθανό να αλλάξουν καθώς μεγαλώνετε - και πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εσείς και ο σύντροφός σας.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί.

Για να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, συζητήστε με τον σύντροφό σας. Αφιερώστε χρόνο για να είστε μαζί. Όταν περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας και μοιράζεστε τις σκέψεις σας, τον βοηθάτε να καταλάβει τι θέλετε από εκείνον. Να είστε ειλικρινείς για αυτό που αντιμετωπίζετε σωματικά και συναισθηματικά.

Σεξουαλική υγεία των αντρών.

Η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο στον άντρα, ενώ τα επίπεδα της ποικίλλουν πολύ μεταξύ των αντρών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό, τι οι νεότεροι. Τα επίπεδα τεστοστερόνης σταδιακά μειώνονται καθ 'όλη την ενηλικίωση - περίπου 1% κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 30 κατά μέσο όρο.

Καθώς ένας άντρας μεγαλώνει μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί η διέγερση και να έχει εκσπερμάτωση. Η στυτική δυσλειτουργία γίνεται επίσης πιο συχνή με το πέρασμα των χρόνων. Διάφορα φάρμακα είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους άντρες να επιτύχουν ή να διατηρήσουν τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σεξουαλική υγεία των γυναικών.

Καθώς οι γυναίκες πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και βραδύτερη σεξουαλική διέγερση. Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του στρες, τα οποία μπορούν επίσης να αλλάξουν το ενδιαφέρον σας για το σεξ.

Ενώ ορισμένες γυναίκες μπορεί να απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο χωρίς να ανησυχούν για την εγκυμοσύνη, οι φυσικές αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος του σώματος μπορεί σε κάποιες να τις κάνει να αισθάνονται λιγότερο σεξουαλικά επιθυμητές.

Ιατρικές παθήσεις, φάρμακα και σεξουαλική υγεία.

Οποιαδήποτε κατάσταση επηρεάζει τη γενική υγεία και ευεξία σας, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική σας υγεία. Κάποια φάρμακα μπορούν επίσης να εμποδίσουν τη λίμπιντο ή να δυσκολέψουν τον οργασμό.

Εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε σεξουαλικές παρενέργειες από ένα φάρμακο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ίσως είναι δυνατόν να αλλάξετε φάρμακο με λιγότερες σεξουαλικές παρενέργειες ή να προσθέσετε ένα επιπλέον φάρμακο που μειώνει τις σεξουαλικές παρενέργειες.

Εάν αποφεύγετε το σεξ, δοκιμάστε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για αυτό που χρειάζεστε. Εάν ανησυχείτε ότι θα τον πληγώσετε, μιλήστε χρησιμοποιώντας παραδείγματα όπως "Νομίζω ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται καλύτερα όταν…". Με τη σειρά σας, προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Μαζί μπορείτε να βρείτε τρόπους για να αναζωπυρώσετε το πάθος.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!