Μην ξεχνάς το σεξ στο γάμο...
Μην ξεχνάς το σεξ στο γάμο...


Η αλήθεια είναι ότι με τον ερχομό των παιδιών, η ζωή του ζευγαριού αλλάζει άρδην. Ο χρόνος που περνάς με τον σύντροφό σου είναι περιορισμένος και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν να «τρέχουν». Είναι λογικό, λοιπόν, η κούραση και το άγχος να επηρεάζουν σημαντικά τη σεξουαλική ζωή. Όπως λέει και αυτή η μαμά στο κείμενό της, όμως, πρέπει να επιδιώκουμε το σεξ με τον άνθρωπό μας γιατί έτσι κρατάμε τη σχέση μας ζωντανή.

«Πρέπει να είχαν περάσει γύρω στους 9 μήνες από τότε που γεννήθηκε το αγοράκι μου. Έβαζα πλυντήριο και τακτοποιούσα τα ρούχα όταν έπεσε το μάτι μου στα σέξι εσώρουχά μου, που ήταν καταχωνιασμένα σ' ένα συρτάρι. Μετά τον ερχομό του παιδιού με τον άντρα δεν είχαμε σχεδόν καμία ερωτική επαφή. Κοιτάζοντας το περιεχόμενο του συρταριού, αναρωτήθηκα πού χάθηκε το πάθος και τι απέγινε η σεξουαλική μας ζωή.

Το παιδί έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Όταν ο γιος μας άρχισε να κοιμάται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγός μου ήμασταν εξαντλημένοι από την κούραση. Η δουλειά και η φροντίδα του παιδιού πραγματικά μας είχε ισοπεδώσει. Ωστόσο, θα ήμουν άδικη αν έριχνα το φταίξιμο στο παιδί. Κατά βάση εγώ ήμουν η αιτία που η σεξουαλική μας ζωή είχε παγώσει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να κάνω σεξ πια. Δεν είχα καμία απολύτως όρεξη. Ήμουν κουρασμένη, άυπνη και δεν ένιωθα καθόλου ποθητή. Στο τέλος της ημέρας το μόνο που ήθελα ήταν να μείνω μόνη μου-να κάτσω στον καναπέ και να δω τηλεόραση χωρίς να σκέφτομαι τίποτα. Καμιά φορά το μόνο που ήθελα από τον άντρα μου ήταν να πούμε δυο κουβέντες με ησυχία πριν πέσουμε για ύπνο.

Είναι σκληρό αυτό που θα πω, αλλά το σεξ έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία παρά με απόλαυση. Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι σωστό!

Ο γάμος, όμως, και μια σχέση γενικότερα χρειάζεται σεξ για να επιβιώσει. Και οι δυο σύντροφοι το χρειάζονται για να κρατήσουν ζωντανό αυτό που έχουν χτίσει. Αλλιώς η κατάληξη είναι μάλλον κακή...

Η σύνδεση που υπάρχει σ' ένα ζευγάρι πρέπει να είναι και σαρκική, όχι μόνο συναισθηματική. Μόνο έτσι γίνεσαι πραγματικά ''ένα'' με τον άλλον.

Γι' αυτό ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν ευνοούν πρέπει να πιέζουμε λιγάκι τον εαυτό μας. Στο κάτω-κάτω, τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Όταν κάνουμε έρωτα με τον άνθρωπό μας κρατάμε την φλόγα ζωντανή. Δείχνουμε έμπρακτα πόσο πολύ τον νοιαζόμαστε και πόσο πολύ τον θέλουμε.

Μιλήστε με τον σύντροφό σας και κάντε περισσότερο σεξ. Η διάθεσή σας θα αλλάξει αμέσως! Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την οικειότητα, συναισθηματική και σωματική, δυο ανθρώπων που αγαπιούνται.»

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!