Πόσες θερμίδες καις με το σεξ;
Πόσες θερμίδες καις με το σεξ;


Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πόσες θερμίδες καταναλώνεις όταν κάνεις σεξ. Και μάλλον θα είσαι σχεδόν βεβαιωμένος πως είναι πολλές οι θερμίδες που καίγονται στο κρεβάτι.

Μία νέα έρευνα μας δείχνει πως η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα και οι θερμίδες που μπορεί κάποιος να χάσει εξαρτώνται από πολλούς και διάφορους παράγοντες που ίσως να μην τους είχες σκεφτεί πιο πριν.

Όλοι ξέρουμε ποια είναι η «γυμναστική» που κάνουμε κάτω από τα σεντόνια.

Είναι η γυμναστική που συνδυάζει και την απόλαυση. Καμιά φορά αυτό όμως δεν είναι καν γυμναστική.

Οι παράγοντες που πρέπει κανείς να υπολογίσει για να αξιολογήσει πόσες θερμίδες καίει όταν κάνει σεξ είναι το βάρος του, η ένταση με τον οποία το κάνει και η συχνότητα.

Όλα είναι θέμα Φυσικής και στο σεξ.

Επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ θέλησαν να απαντήσουν στο ερώτημα κι έτσι ζήτησαν 20 ζευγάρια να φορέσουν ειδικά εσώρουχα με αισθητήρες οι οποίοι μπορούσαν να μετρήσουν πόσες θερμίδες έκαψαν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τα ζευγάρια έτρεξαν για τριάντα λεπτά, επιπλέον, κι έτσι οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα της πραγματικής γυμναστικής με εκείνα της σεξουαλικής πράξης.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PLOS ONE και μάθαμε πως οι άνδρες κατά τη διάρκεια του εξ καίνε συνήθως 100 θερμίδες και οι γυναίκες καίνε 69 (!) θερμίδες μόνο...οι άνδρες καίνε 4,2 θερμίδες το λεπτό και οι γυναίκες 3.1 θερμίδες το λεπτό.

Πηγή: ratpack.gr

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!