Χριστούγεννα με μωρό: στολίζεις δέντρο;
Χριστούγεννα με μωρό: στολίζεις δέντρο;


Είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, που γίνονται πιο μοναδικά όταν έχεις στην αγκαλιά το μωρό σου. Και κάτι να θυμάσαι και για το μέλλον: Τα Χριστούγεννα με μωρό είναι πιο εύκολα απ’ ότι θα είναι τα Χριστούγεννα με νήπιο!

Χριστούγεννα με μωρό έως 6 μηνών
Τα μόνα σου άγχη είναι ο θηλασμός και πότε θα στολίσεις το δέντρο. Κατά τα άλλα, το μωρό σου δεν είναι σε θέση ακόμα να απειληθεί από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Γιορτές με μωρό που μπουσουλάει ή περπατάει δειλά δειλά
Ένα μωρό που τώρα ανακαλύπτει τι μπορεί να κάνει με τα άκρα του, είναι ένα μωρό που θέλει προσοχή στις γιορτές. Αυτό σημαίνει πως το δέντρο σου πρέπει να δεθεί αν δεν θέλεις να στολίσεις ένα μικρότερο πάνω σε τραπέζι φέτος. Δέσε το δέντρο από το καλοριφέρ ή σε σημείο που δεν μετακινείται. Ένα αληθινό δέντρο είναι ακόμα πιο επικίνδυνο αφού τα κλαδάκια εύκολα μπαίνουν στο στόμα των παιδιών.

Οι μπάλες και η φάτνη
Οτιδήποτε βρίσκεται στο ραντάρ του μωρού σου είναι επικίνδυνο. Γυάλινες ή μπάλες που σπάνε και τα κομμάτια τους μπορεί εύκολα να τα καταπιεί το μωρό απομακρύνονται. Το ίδιο και τα τσιγκελάκια με τα οποία κρεμάς τις μπάλες, οι μικρές φιγούρες μέσα στη φάτνη και τα στολίδια με χρυσόσκονη που ξεκολλάει και μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε πνιγμό το μικρό σου. Προτίμησε μαλακές χειροποίητες μπάλες, πλεκτές, πλαστικές και απομάκρυνε τα φωτάκια από το κάτω μέρος του δέντρο. Μέριμνα χρειάζεται και για το πολύμπριζο ή το σημείο που μπαίνουν τα φωτάκια στην πρίζα.

Χριστούγεννα με νήπιο
Ας το παραδεχτούμε, οι γιορτές θα αλλάξουν ριζικά για εσένα. Το πρωί θα στολίζεις το δέντρο και μέχρι το βράδυ θα έχουν πέσει οι μπάλες κάτω. Το μη και όχι σε ένα μωρό που αστράφτουν τα μάτια του μπροστά σε πολύχρωμα λαμπιόνια και στολίδια απλά ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ. Ειδικά το βίντεο που έχει γίνει viral με τα Χριστούγεννα με μωρό, σου δίνει μια γεύση για το τι να περιμένεις.

Extra tips
Μην ξεχάσεις το πλέγμα στο μπαλκόνι αφού ο στολισμός εκεί κάνει το σημείο πιο θελκτικό για τα μωρά.

Προσοχή και στο τζάκι που αυτές τις ημέρες το προτιμάμε για τη ζεστασιά του. Έχε το μωρό υπό επίβλεψη και σιγουρέψου πως το προστατευτικό τζακιού είναι σωστά τοποθετημένο.

Ένα νήπιο 2+ μπορεί να καταλάβει καλύτερα τους κινδύνους και να σε βοηθήσει στο στόλισμα ή στη δημιουργία γλυκών!

Πηγή: themamagers.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!