5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε στους καβγάδες σας
5 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε στους καβγάδες σας


Το πώς αντιμετωπίζετε τις διαφωνίες καθορίζει όχι μόνο πόσο διαρκεί η σχέση σας αλλά και πόσο υγιής θα είναι.

Μερικές φορές ο σύντροφός σας μπορεί να σας νευριάσει τόσο πολύ που να νιώθετε πως τα πράγματα θα ξεφύγουν. Να θυμάστε όμως, πως όσα πείτε ή κάνετε, μετά δεν θα μπορείτε να τα πάρετε πίσω.

Γι αυτό λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν διαφωνείτε με τον σύντροφό σας. 

Μην εμπλέκετε τα παιδιά. Δεν είναι ώρα να αναζητήσετε επικύρωση από τα παιδιά σας. Μην αναγκάζετε τα παιδιά να επιλέξουν πλευρά. Επίσης δεν πρέπει να διαφωνείτε μπροστά τους. Τα παιδιά δεν αποτελούν μέρος της διαφωνίας σας.

Μην εμπλέκετε οικογένεια ή φίλους. Εκτός αν η κατάσταση είναι σοβαρή, μην εμπλέκετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να νιώσει ότι έχετε δημιουργήσει συμμορία εναντίον του. Εκτός αν και οι δύο συμφωνείτε να τους εμπλέξετε ή η κατάσταση το απαιτεί, διαφορετικά επιλύστε το πρόβλημα μεταξύ σας. Η συμμετοχή φίλων και οικογένειας ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, αντί να επιλύσει το πρόβλημα.

Μην αρνηθείτε να συζητήσετε. Μερικές φορές θέλουμε να τιμωρήσουμε τον σύντροφό μας με το να μένουμε σιωπηλοί. Όμως αυτή η τακτική μπορεί στο τέλος να καταστρέψει την επικοινωνία και τη χημεία της σχέσης σας.

Μην τον ακυρώνετε. Σίγουρα δεν έχει πάντα δίκιο, αλλά εάν δεν τον αφήνετε να εκφράσει την άποψή του και δεν τον ακούτε, δεν θα λυθεί το πρόβλημα που έχετε. Ναι, μπορεί να έκανε λάθος, αλλά απλώς ακούστε τον, ακόμα κι αν αυτό που λέει, δεν έχει νόημα για εσάς.

Προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε. Η χρήση άσχημου λεξιλογίου είναι ένδειξη μη σεβασμού και επιδεινώνει τα πάντα. Αυτά που θα πείτε, θα μείνουν για πάντα και ακόμα και όταν επιλύσετε την κατάσταση, μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που θα νιώθει για εσάς. Και φυσικά όσο και να διαφωνείτε με τον σύντροφό σας, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να βιαιοπραγήσετε.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!