Καλή μαμά, αλλά και καλή σύζυγος
Καλή μαμά, αλλά και καλή σύζυγος


Οι ισορροπίες σε μια σχέση αλλάζουν δραματικά με τον ερχομό ενός παιδιού. Οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και ο χρόνος περιορισμένος για να κάνουμε όσα κάναμε πριν σαν ζευγάρι. Όπως λέει, όμως, και η παρακάτω μαμά μέσα στο κείμενό της οφείλουμε να διατηρούμε τον γάμο μας ευτυχισμένο και ζωντανό, τόσο για το δικό μας καλό όσο και των παιδιών μας.

«Πριν λίγες μέρες με τον σύζυγό μου καταφέραμε και βγήκαμε ραντεβού μόνοι μας, χωρίς τα παιδιά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν είναι ότι δεν κανονίζαμε εξόδους ή διήμερα, όμως, πάντα τα σχέδιά μας ακυρώνονταν για διάφορους λόγους: αρρώστιες των παιδιών, προβλήματα στη δουλειά, πανδημία. Πάντα κάτι θα συνέβαινε! Είχαμε φτάσει στο σημείο να μην θέλουμε να κανονίσουμε τίποτα. Θεωρούσαμε δεδομένο ότι δεν θα τα καταφέρναμε.

Όπως είπα όμως και στην αρχή πριν από λίγες μέρες βγήκαμε τα δυο μας. Δεν ξέρω τι έγινε! Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν, ο ''έξω από δω'' αποφάσισε να καταστρέψει τα σχέδια άλλου ζευγαριού, εμείς μια φορά τα καταφέραμε.

Βρήκαμε άνθρωπο να μας κρατήσει τα παιδιά και συμφωνήσαμε να βγούμε το Σάββατο το βράδυ. Ήμουν κατενθουσιασμένη, όμως, καθώς πλησίαζε η περιβόητη έξοδος περισσότερο ανησυχούσα, παρά ανυπομονούσα. Και αν αρρωστήσουν τα παιδιά; Και αν κολλήσουμε κορονοϊό; Και αν τα παιδιά νιώσουν ότι τα παρατήσαμε; Αυτά σκεφτόμουν συνεχώς και δεν μπορούσα να ηρεμήσω!

Από τη μία ήθελα να περάσω χρόνο με τον άντρα μου και από την άλλη σκεφτόμουν αν όλη αυτή η ''μανούρα'' άξιζε τον κόπο.

Άξιζε και με το παραπάνω!

Όλες οι ανησυχίες μου εξανεμίστηκαν με του που βγήκαμε απ' το σπίτι! Ξέραμε και οι δυο ότι θα περάσουμε ποιοτικό χρόνο μεταξύ μας-και πραγματικά πόσο ανάγκη τον είχαμε! Θα τρώγαμε ήρεμα και ωραία, χωρίς να είμαστε με το ρολόι στο χέρι. Χωρίς τη γκρίνια των παιδιών!

Είχα την απόλυτη προσοχή και φροντίδα του συντρόφου μου και εκείνος είχε τη δική μου. Ήταν όπως παλιά!

Η πολυάσχολη και γεμάτη απαιτήσεις καθημερινότητά μας κάνει, πολλές φορές, να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τη σχέση με τον άνθρωπό μας. Το προηγούμενο Σάββατο, όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να αφήνουμε στον ''αυτόματο πιλότο'' τον γάμο μας.

Ναι, είμαι μαμά, αλλά είμαι και σύζυγος! Τα παιδιά πρέπει να μας βλέπουν να προσπαθούμε να διατηρούμε τον γάμο μας ευτυχισμένο και ζωντανό. Είμαστε το παράδειγμά τους! Οφείλουμε να τους δείξουμε έμπρακτα ότι για να ευημερήσει μια σχέση χρειάζεται ''δουλειά'' και συνεχή προσπάθεια.

Λατρεύω τα παιδιά μου. Μου αρέσει να είμαι μαμά και δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Αλλά δεν θέλω να χάσω τον εαυτό μου μέσα στην μητρότητα. Δεν θέλω όταν φύγουν απ'το σπίτι, εγώ και ο άντρας μου να είμαστε δυο ξένοι που πρέπει να γνωριστούν απ' την αρχή.

Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος περιορισμένος και πολύτιμος, προσπαθήστε όμως να αφιερώνετε περισσότερες στιγμές σε εσάς και τον άνθρωπό σας. Είναι δύσκολο, αλλά αξίζει!»

Πηγή: herviewfromhome.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!