Γνωριμίες μέσω social media: τι είναι το Κittenfishing;
Γνωριμίες μέσω social media: τι είναι το Κittenfishing;


Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που οι άνθρωποι επικοινωνούν και προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον έχει αλλάξει ριζικά, κυρίως μετά την έλευση του διαδικτύου και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι λοιπόν όλο και περισσότεροι όροι κάνουν την εμφάνισή τους για να περιγράψουν τις νέες τάσεις γνωριμιών. Και ένας από αυτούς είναι το «kittenfishing».

Ήδη οι περισσότεροι γνωρίζετε τον όρο «catfishing», ο οποίος αφορά τα ψεύτικα προφίλ που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όσοι είναι πίσω από αυτούς τους λογαριασμούς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα είναι ηλικιωμένοι άνδρες που παριστάνουν τους νέους, άνδρες που παριστάνουν τις γυναίκες και ούτω καθεξής.

Ωστόσο υπάρχουν και τα προφίλ που τα αντιπροσωπεύουν αληθινά πρόσωπα, τα οποία λένε μικρά ψέματα. Για παράδειγμα ανεβάζουν μόνο φιλτραρισμένες φωτογραφίες στο προφίλ τους, με σκοπό να δείχνουν πιο αδύνατοι, αθλητικοί και χωρίς ατέλειες στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Εκτός όμως από την εμφάνιση, μπορεί να δίνουν και ψεύτικες πληροφορίες όσο αφορά το επάγγελμά τους. Μπορεί κάποιος να γράφει ότι είναι ιατρός και στην πραγματικότητα να εργάζεται ως σερβιτόρος.

Επιπλέον μπορεί να ανεβάζουν φωτογραφίες ότι βρίσκονται σε μέρη που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ και ότι φοράνε ακριβά ρούχα που στην πραγματικότητα δεν είναι δικά τους. Όλη αυτή η διαδικασία ονομάζεται «kittenfishing» και είναι μια πιο ελαφριά μορφή του «catfishing».

Μπορεί το kittenfishing να είναι ένας όρος που αφορά το διαδίκτυο, όμως εάν το σκεφτούμε καλύτερα θα δούμε πως το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στην πραγματική ζωή. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές στο πρώτο ραντεβού έχετε προσπαθήσει να εντυπωσιάσετε τον άλλον, κρύβοντας κάποιες πτυχές του αληθινού σας εαυτού. Συμβαίνει περισσότερο από όσο συνειδητοποιούμε.

Οι υγιείς όμως σχέσεις δεν πρέπει να βασίζονται στα ψέματα και φυσικά δεν αξίζει να τα χρησιμοποιείτε για να εντυπωσιάσετε τον άλλον. Ο μοναδικός σκοπός που κάποιος ψεύδεται είναι για να προσποιηθεί κάτι που δεν είναι, με σκοπό να θρέψει τη ματαιοδοξία του.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!