Τι πρέπει να γνωρίζεις για το γάμο... πριν παντρευτείς
Τι πρέπει να γνωρίζεις για το γάμο... πριν παντρευτείς


Ο γάμος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση κι ο έρωτας συνήθως είναι τυφλός. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά τον γάμο, κι αφού ο έρωτας αρχίσει να ξεθωριάζει, συνειδητοποιούμε πως η απόφασή μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και πως η ευτυχία μας κρέμεται από μια κλωστή...

Η επιτυχία ενός γάμου δεν βασίζεται ούτε στο πάθος, ούτε σε έναν καλό μισθό, ούτε στην φοβία μας μην μείνουμε μόνοι. Αντίθετα, η αρμονική συμβίωση είναι αποτέλεσμα της καλής επικοινωνίας, των αμοιβαίων υποχωρήσεων και του σεβασμού. Και πριν παντρευτούμε, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε (ή να γνωρίζαμε...) τα παρακάτω:

Η επαγγελματική καταξίωση δεν συνεπαγέται και «συζυγική» καταξίωση
Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, δεν βλέπει πάντα καθαρά... Ο θαυμασμός που νιώθουμε για την προσωπικότητα ή την επαγγελματική καταξίωση του συντρόφου μας μπορεί να εξαφανιστεί πολύ γρήγορα μέσα στον γάμο. Η κοινή συμβίωση, για να είναι αρμονική, χρειάζεται κι άλλου είδους διασφαλίσεων όπως η υπομονή, η επιμονή και βαθιά αγάπη. Χωρίς αυτά ο γάμος είναι καταδικασμένος να αποτύχει - κι αυτά είναι που πρέπει να «κυνηγάμε» σε μία σχέση εάν ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Τα λουλούδια δεν σε κάνουν αυτόματα και γενναιόδωρο σύζυγο
Στην αρχή της σχέσης, ο άντρας συνηθίζει να είναι αρκετά γενναιόδωρος σε δώρα και ακριβά ραντεβού - στοιχεία που μας κάνουν να νομίζουμε πως η γενναιοδωρία του επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, περισσότερο συναισθηματικούς. Ωστόσο, τα λουλούδια και τα κοσμήματα δεν κάνουν τον καλό σύζυγο. Καλύτερα να εστιάσουμε στο αν και με ποιον τρόπο θα ακούσει τα προβλήματά μας, στην αγκαλιά του μια δύσκολη μέρα και την επιθυμία του να υποχωρήσει σε έναν μεγάλο μας καβγά. Τα λουλούδια μαραίνονται - η καλή και τρυφερή επικοινωνία, μένουν!

Τα παιδιά δεν λύνουν τα προβλήματα του γάμου
Είθισται ένα ζευγάρι, όταν αρχίζουν να παρουσιάζονται τα πρώτα συννεφάκια στον γάμο, να καταφεύγει στη λύση των παιδιών λες κι αυτά θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική! Μόνο ένα δεμένο ζευγάρι που ξέρει να συνεννοείται και να ξεπερνά τα εμπόδια μπορεί να μεγαλώσει σωστά και με ασφάλεια τα παιδιά του. Στην αντίθετη περίπτωση, η γέννηση ενός παιδιού, με όλες τις αναταραχές και τα σκαμπανεβάσματα που φέρνει, θα κάνει το ζευγάρι να απομακρυνθεί και όχι να έρθει πιο κοντά. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που πολλά διαζύγια πραγματοποιούνται όταν τα παιδιά βρίσκονται ακόμα στην προσχολική ηλικία.

Άλλο καλό σεξ, άλλο καλή επικοινωνία
Μπορεί στο κρεβάτι να ταιριάζετε απόλυτα κι αυτό να σας οδηγήσει σύντομα στα σκαλιά της εκκλησίας, όμως δεν σημαίνει πως ταιριάζετε το ίδιο και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού... Το σημαντικό είναι να τα «βρίσκετε» ακόμα κι όταν διαφωνείτε για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας ή για μια σημαντική αγορά. Η καθημερινή επικοινωνία είναι το Α και το Ω για ένα ζευγάρι. Μάλιστα, από αυτήν κρίνεται κατά πόσο ο γάμος σας θα αντέξει στο χρόνο.

Η ζήλεια είναι το αντίθετο της «παντοτινής αγάπης»
Αν ακούς συχνά την φράση «ζηλεύω επειδή σ' αγαπώ πολύ», μην την πιστεύεις... Η ζήλεια είναι ταυτόσημη της κτητικότητας κι ένας γάμος που ξεκινά με τέτοιες προυποθέσεις, μάλλον δεν θα σας κάνει ευτυχισμένες. Αν σας ζηλεύει πολύ, καλύτερα να ξεκαθαρήσετε τη θέση ή να απομακρυνθείτε. Ένας γάμος που λειτουργεί κάτω από την πίεση της παθολογικής ζήλειας, αργά ή γρήγορα θα γίνει τοξικός. Η ανασφάλεια του συντρόφου σας θα σας επηρεάσει σε όλους τους τομείς της ζωής σας - ακόμα και στον μητρικό σας ρόλο! Ίσως η «αποχώρηση» από μία τέτοια σχέση, είτε εντός είτε εκτός γάμου, να είναι η καλύτερη λύση για όλους.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!