Το πιο βρώμικο πράγμα στο μπάνιο σου...
Το πιο βρώμικο πράγμα στο μπάνιο σου...


Όχι δεν είναι το κάθισμα της τουαλέτας!

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι το σπίτι σου είναι το καθαρότερο στη γειτονιά, υπάρχει πιθανότατα ένα μέρος που ξεχνάς να καθαρίσεις όταν κάνεις γενική. Και όχι δεν αναφερόμαστε στο καπάκι της τουαλέτας, ούτε και στη λεκάνη. Άλλο είναι το πιο βρώμικο πράγμα μέσα στο σπίτι σου, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται και δεν το πιστεύεις. Ποιο είναι αυτό;

Ξέρουμε θα παραξενευτείς όμως αναφερόμαστε στην κουρτίνα του μπάνιου. Καταλαβαίνουμε γιατί πιθανότατα δεν πλένεις ποτέ αυτό το αξεσουάρ ντους - οι κουρτίνες και το κοντάρι του ντους μπορεί να είναι μια πραγματικά δύσκολη και κουραστική δουλειά για να την κάνεις κάθε φορά. Αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσετε να τα καθαρίζεις, γιατί είναι πραγματικά αηδιαστικά. Όπως διαπίστωσε μια μελέτη του Safe Home, η κουρτίνα του ντους σου στην πραγματικότητα φιλοξενεί 60 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Στην πραγματικότητα, η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι κουρτίνες του ντους είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο μπάνιο με διαφορά.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εύκολες συμβουλές για τον καθαρισμό και την αντικατάσταση της κουρτίνας του ντους που όχι μόνο θα σου εξοικονομήσουν χρόνο, αλλά θα μπορούσαν επίσης να σου εξοικονομήσουν χρήματα - διατηρώντας παράλληλα το μπάνιο σου απολυμασμένο και πεντακάθαρο. «Συνήθιζα να αντικαθιστώ την κουρτίνα ντουζιέρας κάθε έξι μήνες περίπου», λέει η Jeneva Aaron, μια blogger στο Σακραμέντο. Αλλά πόση σπατάλη χρημάτων και υλικών, σωστά; «Εάν προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα, μπορείς να κρατήσεις την κουρτίνα του μπάνιου μέχρις ότου το πλύσιμο να μη λειτουργεί πια», προσθέτει η Aaron.

Το πώς θα τη διατηρήσεις καθαρή είναι εύκολο. Απλά την ξεκρεμάς και τη βάζεις σε έναν κύκλο πλύσης στο πλυντήριο με μία-δύο πετσέτες μια φορά τον μήνα. Μπορείς για καλύτερα αποτελέσματα να προσθέσεις μαζί με το απορρυπαντικό και ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.

 

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!