Σκέφτηκες ποτέ να πας σε σεξολόγο;
Σκέφτηκες ποτέ να πας σε σεξολόγο;


Οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν – και έχουν δίκιο- πως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η επικοινωνία είναι το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση. Παρόλα αυτά εκτός από αυτές τις τρεις λέξεις κλειδιά, το σεξ επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια ευτυχισμένη σχέση.

Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως και για τα δύο φύλα, το σεξ αποτελεί περίπου το 50-55% μίας σχέσης. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε 4 σημαντικές συμβουλές που κάθε σεξολόγος θα έδινε στους πελάτες του.

Το σεξ είναι εντελώς φυσιολογικό

Οι περισσότεροι από εμάς, εάν το σκεφτούμε καλά, θα παραδεχτούμε πως το σεξ πολλές φορές αποτελεί ακόμα και σήμερα θέμα ταμπού. Ως παιδιά αλλά και ως ενήλικε δεν λαμβάνουμε τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με αποτέλεσμα όταν μεγαλώνουμε να φοβόμαστε να συζητήσουμε για αυτό. Όμως το σεξ είναι κάτι το φυσιολογικό, φυσικό και όμορφο. Το είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και μπορεί να μας οδηγήσει σε μια δυνατή σύνδεση με τον εαυτό μας αλλά και με τον σύντροφό μας.

Πρέπει να είστε ανοιχτοί

Η συνουσία είναι η πιο οικεία πράξη, η οποία όμως μπορεί να κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι. Η οικειότητα μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά δεν είναι. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξη είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί, να αποβάλλετε τους φόβους και να ανοίξετε πλήρως την καρδιά σας.

Πείτε τι ακριβώς θέλετε από τον σύντροφό σας και δείξτε του

Ξεκινήστε την πρόταση με το ρήμα «Θέλω» και διευκρινίστε στον σύντροφό σας τι ακριβώς ζητάτε από εκείνον. Και αφού του πείτε τις προτιμήσεις σας, στη συνέχεια μπορείτε να του τις δείξετε και στην πράξη.

Βρείτε την ευχαρίστηση παντού

Για να έχετε μια υπέροχη σεξουαλική ζωή, απλά πρέπει να ζείτε μια υπέροχη ζωή. Ένας πολύ καλός τρόπο είναι να ανακαλύψετε τα μικρά πράγματα που σας δίνουν ευχαρίστηση κάθε μέρα, για παράδειγμα αφιερώστε χρόνο για να αισθανθείτε τη ζεστασιά του ήλιου στο δέρμα μας, να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Η σεξουαλική ενέργεια πηγάζει πάντα από μέσα σας και γι' αυτό μόνο εσείς ξέρετε καλύτερα πως θα την απογειώσετε.

Η ευχαρίστηση είναι εκεί που ξεκινά μια υπέροχη σεξουαλική ζωή.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!