Μήπως είναι καλύτερα να κοιμάστε χωριστά;
Μήπως είναι καλύτερα να κοιμάστε χωριστά;


Πιστεύετε ότι ο ύπνος σε ξεχωριστά κρεβάτια είναι μόνο για ζευγάρια που βρίσκονται στα πρόθυρα χωρισμού; Αν ναι ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Μελέτες δείχνουν ότι το να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, ενώ αναζωπυρώνει το ρομαντισμό στη σχέση σας. Ενώ μέχρι σήμερα μπορεί να πιστεύατε ότι ο ύπνος σε χωριστές κρεβατοκάμαρες σημαίνει ότι η σχέση σας οδηγείται στην καταστροφή, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αντ αυτού για πολλά ζευγάρια έχει σημαντικά οφέλη.

Φυσικά η απόφαση να κοιμάστε χωριστά πρέπει να είναι κοινή, γιατί εάν είναι μονόπλευρη τότε ο σύντροφος που δεν συμφωνεί μπορεί να νιώσει απόρριψη και να αναρωτιέται γιατί το έτερό του ήμισυ δεν θέλει να κοιμάται πλέον μαζί του. Είτε πρόκειται για προσωρινή ή πιο μακροπρόθεσμη επιλογή, είναι σημαντικό και οι δύο στη σχέση να είναι ικανοποιημένοι με την αλλαγή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ζευγάρια επιλέγουν κοιμούνται μόνα τους λόγω ενοχλητικών συμπεριφορών, όπως ροχαλητό ή αντίθετα προγράμματα. Μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια ύπνου λόγω μακροχρόνιου προβλήματος υγείας ενός συντρόφου - όπως η άπνοια ύπνου - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας, όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, παχυσαρκίας ή / και διαβήτη.

Εάν όμως ένα ζευγάρι είναι σε θέση να διατηρήσει άλλα πράγματα στη σχέση του, όπως η οικειότητα, μπορεί αυτή η αλλαγή να λειτουργήσει θετικά για τη σχέση. Ωστόσο, εάν τα απλά δεν θέλετε πλέον να κοιμάστε μαζί, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντιμετώπισης της αιτίας του προβλήματος.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η επιλογή ξεχωριστού ύπνου δεν πρέπει να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή. Βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε τον ρομαντισμό και δεν θα παραμερίσετε τον σύντροφό σας.

Εξάλλου ο ύπνος είναι προσωπικό θέμα, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμηθούν σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες. Και πολλές φορές μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!