Όταν δεν έχετε ερωτικές επαφές...
Όταν δεν έχετε ερωτικές επαφές...


Τι να κάνετε αν είστε σε μια σχέση χωρίς σεξ!

«Με τον σύζυγό μου δεν έχουμε πλέον συχνή ερωτική ζωή… νιώθω πως έχουμε χάσει το σεξ… εκείνος με αποφεύγει και εγώ θυμώνω όλο και περισσότερο, του το λέω, καυγαδίζουμε… Εκείνος μου λέει πως τον έχω απομακρύνει με τον τρόπο μου… Σκέφτομαι αν έχει βρει άλλη και φοβάμαι μήπως φτάσουμε στο χωρισμό…»

Ένα συχνό γυναικείο παράπονο που εκφράζεται με δισταγμό αλλά και φόβο για την πιθανή απάντηση που μπορεί να έρθει ως απειλή στη σχέση. Και όμως, συνήθως δεν είναι το τρίτο πρόσωπο ο λόγος! Πώς το ζευγάρι χάνεται σεξουαλικά; Το σίγουρο είναι πως δεν γίνεται «έτσι ξαφνικά», αλλά όπως λέμε εμείς οι ειδικοί, το σεξουαλικό πρόβλημα, δεν είναι άλλο παρά ένα σύμπτωμα που καθρεφτίζει άλλους λόγους, οργανικούς ή ψυχολογικούς, ακόμα και μία δυσλειτουργική σχέση.

Μήπως λοιπόν κάνεις κάτι από τα παρακάτω;
-Τον μειώνεις
-Τον κατακρίνεις
-Τον υποτιμάς μπροστά στους φίλους του
-Αφήνεις σεξουαλικά υπονοούμενα για τις …επιδόσεις του παρουσία τρίτων
-Μιλάς για τους πρώην σου με θαυμασμό για τα …προσόντα τους!
-Καυγαδίζεις συχνά μαζί του
-Παραμελείς την εμφάνισή σου
-Κουκουλώνετε το πρόβλημα
-Δεν μιλάτε μεταξύ σας και δεν μοιράζεστε συναισθήματα
-Δεν φλερτάρετε πια!

Αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού:
Η αλήθεια είναι πως όταν εμφανίζεται ένα σεξουαλικό πρόβλημα στο ζευγάρι, δεν περνάει συνήθως από μόνο του, καθώς και οι δύο το έχουν διαρκώς στο μυαλό τους, αντίθετα μάλιστα μεγαλώνει! Επιπλέον, όταν υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία του ζευγαριού και ο ένας κατηγορεί τον άλλον, τότε τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα. Μην αποφεύγετε τη λύση, κουκουλώνοντας το πρόβλημα αφού δεν μπορεί να λυθεί από μόνο του. Το να ζητήσετε βοήθεια για την αντιμετώπισή του δεν είναι κακό, ούτε ντροπή!

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!