Προσοχή στο wokefishing
Προσοχή στο wokefishing


Ενώ μέχρι σήμερα στον κόσμο της τεχνολογίας υπήρχε μόνο το catfishing, που περιγράφει την περίπτωση που κάποιος που μιλά στο διαδίκτυο μέσα από κάποια εφαρμογή dating, λέει ψέματα για την εμφάνισή του, την ηλικία του και γενικότερα για βασικά γνωρίσματά του, τώρα ήρθε να προστεθεί και το wokefishing.

Το Wokefishing είναι ένας νέος όρος που περιγράφει κάποιον που αλλάζει θεμελιώδη γνωρίσματα του χαρακτήρα του, όπως τις αντιλήψεις του και τις αρχές του, με σκοπό να πείσει τον άλλο ότι έχουν τις ίδιες ιδέες. Και είναι αναμφισβήτητα μια τακτική πολύ χειρότερη από το παραδοσιακό catfishing, διότι είναι αρκετά παραπλανητική και επικίνδυνη.

Στο φάσμα των ψεμάτων που λέγονται στο διαδίκτυο το Wokefishing είναι κάτι περισσότερο από ένα μικρό ψέμα, διότι γίνεται σκόπιμα για να εξαπατήσει κάποιον να σκεφτεί ότι μοιράζεστε τις ίδιες βασικές αξίες.

Και το ερώτημα που μας έρχεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γιατί κάποιοι να μπουν σε όλη αυτή την περίπλοκη διαδικασία κοροϊδίας;

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως συνήθως οι άνθρωποι δεν λένε ψέματα για να βλάψουν τον άλλο, παρά μόνο εάν η αλήθεια στέκεται εμπόδιο στους στόχους τους. Τις περισσότερες φορές λένε ψέματα για να αρέσουν στους άλλους ή για να αποφύγουν έναν τσακωμό.

Όμως το ανησυχητικό είναι πως είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε εάν κάποιος κάνει wokefishing, ενώ μπορεί μετά από μήνες να αντιληφθείτε ότι ο άνθρωπος που μιλούσατε ή βγήκατε ραντεβού τελικά ήταν ρατσιστής, σεξιστής ή ακραία συντηρητικός.

Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος για να καταλάβετε γρήγορα εάν ο άλλος σας κάνει wokefishing, είναι να του κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις πεποιθήσεις και τις αρχές του, προτού αποκαλύψετε τις δικές σας. Συγκεκριμένα, ρωτήστε για πράγματα που αποκαλύπτουν τις βασικές του αξίες: τι πιστεύει για την οικογένεια, ποια η σχέση του με τους γονείς και τα αδέλφια του, πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια, ποιοι είναι οι στόχοι του κ.λπ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, εάν ισχυρίζεται ότι στηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών, ρωτήστε τον τι έχει κάνει για να υποστηρίξει αυτόν τον σκοπό.

Κάνοντας όλες αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να μην πιάσετε αμέσως τον άλλον να σας λέει ψέματα, αλλά σίγουρα θα καταλάβετε εάν βρίσκεται σε αμηχανία και εάν προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια.

Αφήστε τον εαυτό σας να καθοδηγείται από τη διαίσθησή σας. Και εάν καταλάβετε ότι άλλος σας χειρίζεται, τότε αφήστε τον και βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει για εσάς και να σας πει την αλήθεια. Οι υγιείς σχέσεις δεν ξεκινούν με ψέματα και χειραγώγηση.

Και τέλος να θυμάστε ότι δεν είναι δικό σας λάθος το να μην αντιληφθείτε εγκαίρως ότι απέναντι σας έχετε κάποιον που σας κρύβει τις αληθινές του απόψεις. Η άλλη πλευρά είναι που έχει την ευθύνη γι’ αυτό.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!