Γι' αυτό επιλέγεις πάντα τον λάθος άνθρωπο
Γι' αυτό επιλέγεις πάντα τον λάθος άνθρωπο


Πόσες φορές έχετε δηλώσει "θύματα", ότι δεν αντέχετε άλλο και θέλετε να βρείτε ένα καλό παιδί; Τι φταίει; Τι γίνεται κατά την διαδικασία επιλογής συντρόφου; Γιατί επιλέγετε πάντα τον λάθος σύντροφο;

Το παρελθόν σας ακολουθεί. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και όλοι κουβαλάνε τις δικές τους εμπειρίες, συναισθήματα και βιώματα του παρελθόντες. Οι επιλογές ενός ατόμου οφείλονται στις εμπειρίες του, τα βιώματά του. Όσο λοιπόν επιμένετε να επιστρέφετε στα ίδια, τα λάθη θα συνεχίζονται.

Αναζητάτε την ασφάλεια και την οικειότητα. Όταν κάτι σας τρομάζει προσπαθείτε να απαλλαγείτε, αναζητώντας ένα οικείο μέρος για να κρυφτείτε και να νιώσετε ασφάλεια. Αν το παρελθόν ήταν γεμάτο αισθήματα απόρριψης, τότε ενστικτωδώς κάνετε τα πάντα για να αναπαράγετε τα ίδια συναισθήματα και στην ενήλικη ζωή. Συχνά επιλέγετε συντρόφους που ενισχύουν την έμφυτη τάση για αυτοκριτική. Στην ουσία, δηλαδή κυνηγάτε μια ουτοπία, μια σχέση που είναι καταδικασμένη πριν καν αρχίσει.

Τι πρέπει να κάνετε; Να γνωρίσετε πρώτα καλά τον εαυτό σας και να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε πως εσείς οι ίδιοι είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας και ότι πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Μη συμβιβάζεστε με καταστάσεις προκείμενου να αποκτήσετε μια σχέση. Αν δεν σας αρέσει απλά πηγαίνετε στον επόμενο. Και τέλος μη φοβηθείτε να επικοινωνήσετε αυτό που είστε από την πρώτη στιγμή. Να είστε ο εαυτός σας.

Όπως όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον συναισθηματικό κόσμο ενός ενήλικα, προκειμένου να απαντηθούν πρέπει να ανατρέξει στην παιδική ηλικία, έτσι και για αυτό πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις από το παρελθόν.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!