Οι άντρες ακούνε... όσα θέλουν
Οι άντρες ακούνε... όσα θέλουν


Αν ποτέ νιώσατε ότι ο άντρας σας δεν ακούει καν τι λέτε ή λέει πως ξέχασε να κάνει αυτό που του είπατε ενώ στην πραγματικότητα δεν ήξερε καν ότι του το ‘χετε πει, μην το αποδώσετε ούτε στις πολλές σκοτούρες, ούτε στην ηλικία. Δεν θα το παραδεχόταν ποτέ του ανοιχτά, αλλά πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η ακοή του είναι επιλεκτική και πολύ συχνά επιλέγει να σας… μπλοκάρει. Ειδικά όταν πρόκειται για γκρίνια ή «χώσιμο», ο αντρικός εγκέφαλος παράγει θόρυβο ικανό να εξουδετερώσει το μήνυμά σας πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του κι έτσι ο σύζυγός σας συνεχίζει τη δουλειά του (ή το γεύμα ή τη σιέστα του) ανενόχλητος!

Πρόσφατη έρευνα εταιρείας βοηθημάτων ακοής που έγινε σε ένα δείγμα 2000 ανθρώπων, έδειξε ότι το 75% πιστεύουν πως ο σύντροφός τους ακούει μόνο όσα θέλει να ακούσει και συχνά αγνοεί σημαντικά πράγματα που του/της έχουν πει επανειλλημένως. Σύμφωνα με τα παραδείγματα ανά φύλο, οι άντρες αγνοούν κάτι που τους λέει η γυναίκα τους γύρω στις 400 φορές τον χρόνο κατά μέσο όρο, δηλαδή πάνω από 1 φορά την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες αγνοούν κάτι που τους έχει πει ο άντρας τους γύρω στις 340 φορές τον χρόνο, δηλαδή λιγότερο από 1 φορά την ημέρα.

Αν τα αποτελέσματα δείχνουν κάτι, αυτό είναι ότι οι άντρες τείνουν να «ξεχνιούνται» περισσότερο ή να είναι πιο… «αφηρημένοι» απ’ τις γυναίκες, αλλά όχι και ότι αυτό γίνεται πάντα με δόλο.

Παρ’ όλ’ αυτά, δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει ζήτημα ακουστικής υγείας που χρήζει διάγνωσης και αντιμετώπισης. Σύμφωνα με άλλες πτυχές της έρευνας, τα ποσοστά εκείνων που υποπτεύονται ότι το πρόβλημα είναι υγείας και όχι συμπεριφοράς δεν είναι πολύ υψηλά. Σε αντίθεση με το ποσοστό όσων δεν θα φορούσαν ποτέ ακουστικό γιατί θα ένιωθαν «γέροι» που αγγίζει το 70%.

Εντάξει, οι άντρες μας κλείνουν σίγουρα τ’ αυτιά τους σε πολλά που θα ‘θελαν ν’ αποφύγουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μεγαλώνοντας δεν πρέπει να σιγουρευόμαστε πως δεν βαριακούμε.

Καλύτερα, με λίγα λόγια, να είμαστε αναίσθητοι και μάλιστα με σφραγίδα γιατρού!

Πηγή: moms.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!