5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ανέχεστε από την κουνιάδα
5+1 πράγματα που δεν πρέπει να ανέχεστε από την κουνιάδα


Ένας γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση από μόνος του. Θέλει πολλή δουλειά, αυταπάρνηση και κατανόηση για να μακροημερεύσει. Δυστυχώς, πέρα από τις εγγενείς δυσκολίες, πολλές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι, για παράδειγμα, το συγγενικό μας περιβάλλον. Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη της κακόβουλης κουνιάδας, της αδερφής του συζύγου που τον επηρεάζει αρνητικά και, αν δεν το αντιληφθούμε εγκαίρως, μπορεί να κάνει το σπιτικό μας άνω-κάτω. Συμπεριφορές σαν τις παρακάτω, λοιπόν, σας «χτυπούν το καμπανάκι» για να προσέξετε πριν βρεθείτε σε δύσκολη θέση.

Βάζει λόγια στην πεθερά σας
Όπως και να το κάνουμε, η κουνιάδα σας είναι η κόρη της πεθεράς σας. Γι’ αυτό, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της περισσότερο από εσάς και μιλάει μαζί της πιο συχνά απ’ ότι μιλάτε εσείς. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο για ‘κείνη, ειδικά αν βρει πρόσφορο έδαφος στην πεθερά σας, να υπονομεύσει τον γάμο σας, βάζοντας λόγια και κακολογώντας σας σε κάθε ευκαιρία. Κι αυτή είναι μια πολύ πιθανή εξήγηση, αν η μητέρα του άντρα σας σας έχει γίνει πιο επικριτική προς εσάς χωρίς προφανή λόγο.

Δεν χάνει ευκαιρία να σας κάνει κριτική
Η κουνιάδα σας είναι, απλώς, η αδερφή του άντρα σας και όχι η μητέρα σας ή η μητέρα του, απ’ τις οποίες κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη – εντός των απαραίτητων ορίων, φυσικά. Μια κουνιάδα που δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει τα λάθη σας και να αναδείξει τις ατέλειές σας, έχει σίγουρα στόχο να σας μειώσει στα μάτια του συντρόφου σας και να διαμορφώσει μια κακή εντύπωση για σας στον συγγενικό του περίγυρο. Ίσως και να σας πικάρει, απλώς, επειδή το απολαμβάνει.

Ανακατεύεται στην ανατροφή των παιδιών σας
Ένα σύνηθες πεδίο διαμάχης μεταξύ μαμάδων είναι η ανατροφή των παιδιών και, συχνά, αποτελεί μια καλή αφορμή για την γυναίκα που επιθυμεί να υπονομεύσει τη νύφη της. Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο, αν η κουνιάδα σας σάς έχει βάλει στο μάτι να κριτικάρει συχνά τις παιδαγωγικές μεθόδους σας και να πετάει μπηχτές μπροστά στον άντρα σας, ότι τάχα κακομαθαίνετε τα παιδιά ή δεν τα φροντίζετε όπως τους αξίζει. Και φυσικά, να υποδεικνύει τι θα έπρεπε να κάνετε και πώς να το κάνετε.

Επηρεάζει τον άντρα σας
Ένα τρόπος που η αδερφή του συντρόφου σας μπορεί να σας κάνει τη ζωή δύσκολη είναι να χρησιμοποιήσει την επιρροή που πιθανόν να έχει επάνω του – ειδικά αν είναι μεγαλύτερη κι έχει ήδη τη δική της οικογένεια. Αν ο άντρας σας την αναφέρει συχνά σε τσακωμούς σας ή αναπαράγει σε ανύποπτες στιγμές την κριτική που σας έχει κάνει εκείνη, τότε είναι προφανές ότι η γνώμη του για σας επηρεάζεται από τη δική της. Και κάπως έτσι, κλονίζεται η εμπιστοσύνη του σε σας, αλλά και η δική σας σ’ εκείνον.

Μετατρέπει τη σχέση σας σε ανταγωνισμό
Αν έχετε την ατυχία να σας επισκέπτεται ή να την επισκέπτεστε συχνά, μπορεί να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση η τοξική κουνιάδα σας να προσπαθεί να συγκριθεί σε όλα μαζί σας – και να βγαίνει πάντα καλύτερη, φυσικά. Καλύτερη μαμά, καλύτερη σύντροφος, καλύτερη μαγείρισα, καλύτερη νοικοκυρά, καλύτερη οδηγός – δεν υπάρχει τίποτα που η αδερφή του αντρούλη σας δεν κάνει τέλεια. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να σας κάνει να φαίνεστε λίγη για «το αίμα» της και, γενικότερα, για το τέλειο σόι του.

Πατάει διαρκώς τα... κουμπιά σας
Έχοντας πρόσβαση στον σύντροφό σας, αλλά και πολλές ευκαιρίες να σας παρατηρήσει, η κακόβουλη κουνιάδα σας μπορεί να έχει καταγράψει οτιδήποτε σας «τρελαίνει»για να έχει τη δυνατότητα να σας βγάλει εκτός εαυτού ανά πάσα στιγμή. Έτσι, μπορεί όχι μόνο να παίζει με τα νεύρα σας, αλλά και να το παίζει θύμα στον αδερφούλη της, ώστε να σας στριμώχνει στη θέση του κατηγορούμενου χωρίς να το καταλάβετε. Και φυσικά, να πριονίζει σιγά σιγά τη σχέση και κατ’ επέκταση, τον γάμο σας.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!