Πώς θα... αυξήσεις το χώρο στο σαλόνι;
Πώς θα... αυξήσεις το χώρο στο σαλόνι;


Το σαλόνι είναι το δωμάτιο που συνήθως συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια, χαλαρώνει, δέχεται καλεσμένους ή περνάει όμορφες οικογενειακές βραδιές. Είναι σημαντικό για την διάθεσή μας, λοιπόν, να είναι τακτοποιημένο, όμορφα διακοσμημένο και ευρύχωρο!

Ο τρόπος που τοποθετούμε τα έπιπλα είναι καθοριστικός στην τελική αίσθηση και το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τα βάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το καθιστικό μας να φαίνεται πιο μεγάλο και αεράτο!

Προσοχή στα 2 βασικά σημεία αναφοράς!

Υπάρχουν πάντα 2 βασικά σημεία αναφοράς σε ένα σαλόνι. Το πρώτο είναι συνήθως η τηλεόραση, και το δεύτερο το παράθυρο ή το τζάκι. Όταν τοποθετεί τα έπιπλά σας, ξεκινήστε με τον μεγάλο καναπέ ο οποίο πρέπει να «κοιτάζει» ένα από αυτά τα σημεία.

Το στοιχείο της... επικοινωνίας

Το διακύβευμα εδώ είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας με τρόπο που θα έχετε οπτική επαφή με όσους κάθονται απέναντι ή δίπλα σας και θα διευκολύνουν τη συζήτηση μεταξύ σας. Εξάλλου, η επικοινωνία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά!

Προσοχή στα τραπεζάκια σας

Το κλασικό σχήμα της φωτογραφίας, που θυμίζει το αγγλικό γράμμα U, είναι πρακτικό γιατί κάθε κάθισμα έχι δίπλα το τραπεζάκι του, ενώ μένει αρκετός ελεύθερος χώρος στο κέντρο. Το σαλόνι φαίνεται ευρύχωρο ενώ διευκολύνει τις κινήσεις σας.

Σαλόνι που επικοινωνεί με άλλα δωμάτια

Για το δικό σας σαλόνι, ο καναπές σε σχήμα Γ είναι ο πιο κατάλληλος. Φτιάξτε μία γωνιά σε μία άκρη του σαλονιού σας και βάλτε απέναντι τα επιπλέον καθίσματά σας (πολυθρόνες ή πουφ).

Σαλόνι.... τηλεόρασης!

Εάν έχετε την τηλεόραση στο σαλόνι, μπορείτε να τοποθετήσετε τα έπιπλά σας όπως στις παραπάνω εικόνες. Έτσι, θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ταινία χωρίς εμπόδια, ενώ δεν χάνετε την επαφή μεταξύ σας.

Σαλόνι τζακιού

Εάν το σαλόνι σας έχει τζάκι και είναι η... προτεραιότητά σας, βρείτε μία θέση ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη ζέστη και τη θαλπωρή του χώρου, χωρίς όμως να.... τσουροφλίζονται!

Πηγή: brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!