7+1 αποδείξεις πως έχεις την καλύτερη αδερφή!
7+1 αποδείξεις πως έχεις την καλύτερη αδερφή!


Στη ζωή κάνουμε πολλών ειδών σχέσεις και δενόμαστε – σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό – με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχει όμως ένα είδος σχέσης που ξεχωρίζει απ’ όλες και δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στη ζωή μας. Είναι ο μοναδικός, ανεπανάληπτος δεσμός με την αδερφή μας, τον πιο έμπιστο άνθρωπο στη ζωή μας, που είναι αίμα μας, κολλητή και αδελφή ψυχή σε ένα. Αν, λοιπόν, έχετε κι εσείς μια αδερφή με την οποία είστε αχώριστες, δεν αποκλείεται και να είναι… η καλύτερη αδερφή του κόσμου!

Όταν ήσασταν μικρές:

Δεν άφηνε κανέναν να σας πειράξει
Όταν είμαστε παιδιά, δεν είναι λίγες οι φορές που βρισκόμαστε στη μέση τσακωμών στο σχολείο και την παιδική χαρά ή γινόμαστε στόχος διάφορων εξυπνάκηδων ή νταήδων. Αν η αδερφή σας ήταν πάντα έτοιμη να πάρει το μέρος σας στους τσαμπουκάδες και να να σας προστατέψει απ’ τους νταήδες, είστε πολύ τυχερή που την έχετε.

Έπαιρνε το φταίξιμο για τις αταξίες σας
Όταν είναι μικρά στο σπίτι, τα αδερφάκια κάνουν τόσες αταξίες που οι γονείς χάνουν τον λογαριασμό. Κάποιες απ’ αυτές βέβαια είναι πιο σοβαρές από άλλες και οι γονείς θυμώνουν πραγματικά. Αν η αδερφή σας έβγαινε εκείνη μπροστά για να σας γλιτώσει από τιμωρίες, τότε είναι αληθινό διαμάντι και να μην το ξεχνάτε ποτέ.

Μοιραζόσασταν τα πάντα
Τα παιδιά (και οι έφηβοι) δεν είναι πάντα έτοιμα να μοιραστούν τα παιχνίδια τους με κάποιον άλλο, ακόμη κι αν πρόκειται για το αγαπημένο αδερφάκι τους. Αν με την αδερφή σας είχατε πάντα την άνεση να μοιράζεστε τα πάντα και χαιρόσασταν να ανταλάσσετε ρούχα και αξεσουάρ, τότε είστε αληθινά αυτοκόλλητες!

Ήταν η καλύτερή σας φίλη
Στα παιδικά μας χρόνια κάνουμε τους πιο πολλούς φίλους της ζωής μας, λίγοι όμως μένουν δίπλα μας για πάντα και με κανέναν δεν μας δένει αυτό που μας δένει με τ’ αδέρφια μας. Αν η αδερφή σας ήταν ο άνθρωπος που σας ήξερε πιο καλά απ’ τον καθένα, τότε είχατε ήδη μια αχώριστη φίλη για πάντα!

Τώρα που μεγαλώσατε:

Είναι πάντα δίπλα σας σε χαρές και λύπες
Ακόμα κι αν μεγαλώνουμε μαζί σ’ ένα σπίτι, δεν είναι δεδομένο ότι τ’ αδέρφια μας θα είναι συνέχεια στο πλευρό μας, αφού η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως θα θέλαμε. Ανη αδερφή σας είναι δίπλα σας σε κάθε φουρτούνα και το χαμόγελό της δεν λειπει από καμία ευτυχισμένη στιγμή σας, τότε είστε δυο γυναίκες ευλογημένες.

Σας στηρίζει σε ό.τι κάνετε
Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από εμάς, να έχουμε έναν άνθρωπο που αποτελεί αληθινό στήριγμα και πάνω στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε για όλα. Αν αδερφή σας είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορείτε να τρέξετε ανα πάσα στιγμή για βοήθεια ή συμβουλές, τότε να την έχετε σαν τα μάτια σας γιατί σπανίζει!

Είναι ο αυστηρότερος κριτής σας
Πολλές φορές στη ζωή, πέφτουμε σε λάθος επιλογές ή συμπεριφορές που θα είχαμε αποφύγει αν κάποιος ήταν λίγο πιο αυστηρός μαζί μας. Αν η αδερφή σας είναι ο μεγαλύτερος οπαδός και ταυτόχρονα ο αυστηρότερος κριτής σας, τότε έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο που θα σας γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές.

Είναι η καλύτερη θεία που υπάρχει
Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος των παιδιών, απ’ τους μεγάλους; Οι θείες φυσικά, που τους κάνουν όλα τα χατήρια, δεν μαρτυράνε τις αταξίες τους στη μαμά και τους κάνουν τα καλύτερα δώρα. Αν η αδερφή σας είναι ο πιο αγαπημένος άνθρωπος των παιδιών σας (μετά από σας) τότε δεν έχετε αδερφή, αλλά σκέτο μάλαμα.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!