Υπάρχει τελικά το σημείο G;
Υπάρχει τελικά το σημείο G;


Ο γυναικολόγος Δρ. Άνταμ Οστρζένσκι δημοσίευσε έρευνα στο επιστημονικο περιοδικο Journal of Sexual Medicine και υποστηρίζει ότι το σημείο G αποτελεί υπαρκτό τμήμα της γυναικείας ανατομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, το G-spot είναι μία σακοειδής δομή, που έχει διάμετρο 3,2 χιλιοστά και βρίσκεται στο πρόσθιο τμήμα του κολπικού τοιχώματος.

Το σημείο G παρατηρήθηκε πως έχει τρία διακριτά μέρη, την «κεφαλή», το μέσο και την «ουρά». Ενδέχεται να έχει διαφορετική δομή σε νεαρούς ανθρώπους, ενώ η ακριβής θέση και το μέγεθός του πιθανότατα διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Εάν αυτά τα ευρήματα επαληθευθούν από μελλοντικές έρευνες, θα αποτελέσουν ορόσημο για την κατανόηση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας, επιτρέποντας μάλιστα την χειρουργική επαύξηση του G-spot, σύμφωνα με τον Δρ. Οστρζένσκι.

Παρά το ενδιαφέρον που έχει προκληθεί, ειδήμονες, που δεν συμμετείχαν στην μελέτη, εμφανίζονται δύσπιστοι όσον αφορά την ερευνητική μέθοδο και τα συμπεράσματα του Δρ. Οστρζένσκι, ο οποίος βάσισε την έκθεσή του στην ανατομή του κάθε στρώματος του κολπικού τείχους μίας 83χρονης γυναίκας που είχε πεθάνει 24 ώρες πρωτύτερα.

«Δεν είμαι βέβαιος σε τι συμβάλει [αυτή η έρευνα]», δήλωσε προβληματισμένος ο Δρ. Αμικάι Κιλτσέβσκι, ουρολόγος στο πανεπιστήμιο του Yale. «Για να μελετήσεις [αυτό το φαίνόμενο] χρειάζεσαι έναν ζωντανό άνθρωπο ή μία μαγνητική τομογραφία, που να δείχνει την ροή αίματος στον εγκέφαλο.

«Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για τη λειτουργική ανατομία της γυναικείας διέγερσης», κατέληξε. Ο Δρ. Οστρζένσκι έχει σχολιάσει ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει κι άλλες ανατομές ιστών σύντομα.

Το σημείο G έχει πάρει το όνομά του από τον γερμανό γυναικολόγο Έρνεστ Γκράφενμπεργκ, που το περιέγραψε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1950 στο περιοδικό International Journal of Sexology.

Αναφορές σε αυτή την ερωτική γυναικεία ζώνη χρονολογούνται από πολύ παλαιότερα και περιέχονται και στο ινδικό βιβλίο σεξουαλικής ικανοποίησης Κάμα Σούτρα.

Ο Γκράφενμπεργκ είχε αποδείξει ότι κάποιες γυναίκες βιώνουν έντονους οργασμούς, όταν μία συγκεκριμένη περιοχή του κόλπου ερεθιζόταν.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!