Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ αν θες να μείνεις έγκυος;
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ αν θες να μείνεις έγκυος;


Παλιότερες έρευνες μπορεί να υποστήριζαν ότι το πρωινό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, αλλά τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διαφορά που έχει πράγματι παρατηρηθεί στην κινητικότητα του σπέρματος δεν είναι τελικά τόσο σημαντική.

Σύμφωνα με τις μελέτες, το ανδρικό σπέρμα περιέχει κατά μέσο όρο 87 εκατ. σπερματοζωάρια το βράδυ, ενώ το πρωί περιέχει 88 εκατ.! Μια αύξηση όμως που μπορεί να ακούγεται μεγάλη, αλλά δεν είναι τελικά στην πράξη ικανή να κάνει τη διαφορά, μια και αρκεί τελικά ένα σπερματοζωάριο, για να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε τις πιθανότητες σας υπερ σας, η σίγουρη κι αποδεδειγμένη μέθοδος λένε οι ειδικοί, είναι να κάνετε σεξ όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τις ωορρηξίας σας.

Δηλαδή για τις γυναίκες με 28 ημέρες κύκλο είναι μεταξύ 10η και 17η μέρα του κύκλου τους, ενώ γι’ αυτές με μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο προσθέστε και αφαιρέστε αναλογικά για να βρει τις γόνιμες μέρες σας.

Π.χ με 26 μέρες κύκλο, μετρήστε από την 8η ως την 15η, με 30 μέρες κύκλο από την 12η ως την 19η κλπ κλπ

Σας υπενθυμίζουμε ότι στα φαρμακεία πλέον κυκλοφορούν και τεστ ωορρηξίας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού βέβαια πάρετε και τη γνώμη του γιατρού σας για την αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο σημαντικό είναι να γνωρίζετε το σώμα σας και τις… συνήθειές του, άλλο τόσο σημαντικό τελικά είναι να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε το σεξ, καθώς όσο πιο χαλαροί είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε έχετε.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!