Μη σταματάς να ψάχνεις την αγάπη
Μη σταματάς να ψάχνεις την αγάπη


Τελικά είχες δίκιο. Μπορεί να δυσκολεύτηκα όμως δεν άργησα να καταλάβω τι εννοούσες. Τα κατάλαβα όλα μόλις τα είδα και τα πίστεψα ακόμα πιο πολύ μόλις τα έζησα. Δεν ήταν δα και λίγα, ούτε και τόσα πολλά. Κάποτε μου είπες πως η αγάπη ξεκινάει από μέσα μας και πως στη διαδρομή συναντάει και άλλες αγάπες. Τώρα ξέρω.

Ξέρω πως σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Ξέρω πως σημασία στη ζωή έχει η στιγμή ενώ στην αγάπη η διάρκεια. Ξέρω πως τελικά δεν υπήρξα ποτέ μισή, όσο και αν έψαχνα για το άλλο μου μισό. Ξέρω καλά, ξέρω καλά γιατί πλέον νιώθω ολόκληρη και ας υπήρχα από πάντα.

Εσύ να ψάχνεις για την αγάπη τ’ακούς;

Αυτό μου είπες και εγώ δεν είχα παρά να σε ακούσω. Πάντα σε άκουγα και ας δυσκολεύτηκα εκείνο το πρωί να καταλάβω. Θυμάσαι; ήταν που εκείνη την στιγμή τα πάντα έμοιαζαν αδιάφορα. Εσύ να μην λυπάσαι για το ‘‘κακό’’ που σου έκαναν οι άλλοι να λες. Εσύ να λυπάσαι μόνο όταν κάνεις εσύ κάτι εις βάρος άλλων. Αυτό να δεις πόσο το ένιωσα, όσες φορές και αν μου το είπες. Και ας συμφώνησα τις μισές από αυτές. Και ας μην έβγαλα λέξη εκείνο το βράδυ.

Τον εαυτό σου, αυτόν να πιστεύεις. Στον εαυτό σου, σε αυτόν οφείλεις την μεγαλύτερη συγγνώμη. Για τις φορές που τον μείωσες, τον έβαλες σε δεύτερη μοίρα και για ακόμη μια φορά δεν εμπιστεύτηκες. Τι σου λείπει; Περνούν τα χρόνια, θα μεγαλώσεις και θα λες γιατί δεν την άκουγα.

Δεν σε μεγάλωσα εγώ με τόση αγάπη για να φοβάσαι να την μοιραστείς. Ναι, και με εκείνον τον ανασφαλή που φέρεται ακόμα σκάρτα. Όπως και με εκείνη την διπρόσωπη που αν η διπροσωπία ήταν στη μόδα θα την ήθελαν όλοι. Με όλους αγάπη μου, με όλους! Ειδικά σε αυτούς τους τελευταίους να την δίνεις απλόχερα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, την έχουν πραγματικά ανάγκη την αγάπη σου γιατί εκείνοι πήραν πολύ λιγότερη από εσένα. Τι λόγο έχεις λοιπόν να τους μισήσεις; Δεν έφταιξαν… Συχώρεσε τους έναν προς ένα και φρόντισε όταν τους βλέπεις να κάνεις και για εκείνους μια ευχή! Να είναι καλά να εύχεσαι! Να γίνουν δρόμος για να έρθουν οι «καλύτεροι» κοντά σου! Αυτό να εύχεσαι, τ’ακούς;

Και θα έρθουν με την σειρά τους και οι «καλύτεροι». Εκείνοι που πριν λάβουν την αγάπη σου θα σκαρφιστούν χιλιάδες τρόπους για να κάνουν την καρδιά σου να γελάσει. Εκείνοι που δεν θα κλείνουν μάτι το βράδυ αν δεν σε σκεφτούν, δεν σου μιλήσουν ή δεν σε φιλήσουν. Εκείνοι που θα απλώσουν το χέρι τους όχι μόνο για να σε βοηθήσουν, μα για να μπορέσουν με τον πιο τρυφερό τρόπο να αγγίξουν και το δικό σου χέρι!

Θα έρθουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι αγάπη μου, φρόντισε μόνο να τους αναγνωρίσεις! Φρόντισε να απλώσεις και το δικό σου χέρι όταν το νιώσεις! Φρόντισε να είναι η αιτία αυτοί οι άνθρωποι για να πιστέψεις στην ανθρωπότητα. Φρόντισε η ανθρωπότητα να γίνει καλύτερη και μέσα από εσένα! Φρόντισε να δώσεις. Να δώσεις πολύ και αν κουραστείς κάνε μια παύση και ξανά δώσε. Θα πάρεις, μη φοβάσαι αν θα πάρεις. Εσύ να δίνεις με όποιον τρόπο μπορείς και όποτε το αισθάνεσαι. Αρκεί να δίνεις!

Γιατί η προσφορά είναι η μεγαλύτερη αρετή! Στη δοτικότητα κρύβεται το βασικότερο συστατικό της αγάπης και εσύ έχεις τόση αγάπη μέσα σου, που ένα πράγμα εύχομαι: Να μην πάψεις ποτέ να πιστεύεις στο μέγεθος της αγάπης σου. Τ’ακούς;

Για εμένα αυτός είναι ο ορισμός της αγάπης. Να ‘’γεννάς’’, να ‘’γεννιέσαι’’ και ύστερα να θαυμάζεις τον εαυτό σου μέσα από πρόσωπα που ενώ σου μοιάζουν, τελικά κατάφεραν να φτιάξουν έναν όλο δικό τους χαρακτήρα.

-Κατάλαβες;

-Κατάλαβα…

Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν αμέτρητες φορές και ας μην υπήρξαν όλες τους αποτελεσματικές.Τα παραπάνω λόγια χρειάστηκε να ειπωθούν όλες αυτές τις φορές για να καταλάβω πως τελικά σημασία δεν έχει τι μου είπες αλλά πως με έκανες κάθε φορά να νιώθω!

Δυνατή. Κάθε φορά δυνατή! Ευγνώμων. Κάθε φορά και ευγνώμων!

Σε ευχαριστώ. Ξέρεις εσύ.

Πηγή: loveletters.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!